hirdetés
hirdetés

Hazai, innovatív kkv-k is kapnak az uniós forrásból

Gyógyszerkutatás, a korai makuladegeneráció kezelését célzó projekt, és a nyál pH-értékének mérésére szolgáló fogászati eszköz megalkotása is támogatásban részesül.

hirdetés

A jelenleg kísérleti szakaszban működő Európai Innovációs Tanács (EIC) égisze alatt 30 ország 242 innovatív kis- és középvállalkozása, köztük öt magyar cég részesül összesen 12 millió euró (mintegy 3,7 milliárd forint) összegű uniós támogatásban – közölte az Európai Bizottság. A tájékoztatás szerint az úgynevezett uniós kkv-eszköz első szakaszában meghirdetett legutóbbi fordulón 2149 pályázat érkezett be. A támogatásra a kkv-k közös projektekkel is pályázhattak, ez magyarázza, hogy a 242 kedvezményezett cég összesen 239 projekthez nyert el finanszírozást. A támogatás összege projektenként 50 ezer eurót (mintegy 15,5 millió forint) tesz ki.

Összesen öt magyar cég kap támogatást, így például a BioBlocks a gyógyszerkutatás területét érintő kezdeményezésére, a Nutripharma Hungaria Kft. az időskori, korai stádiumban lévő makuladegeneráció kezelését célzó projektjére, valamint a Medika nevű cég a nyál pH-értékének mérésére szolgáló fogászati eszköz megalkotására kapja az uniós támogatást.

Az uniós kkv-eszköz első szakaszában nyújtott támogatás abban kíván segíteni a cégeknek, hogy üzleti tervet dolgozzanak ki projektjeik számára. A kedvezményezett kkv-k ezenfelül ingyenes képzésben részesülnek, és olyan szolgáltatásokat is igénybe vehetnek, melyek üzleti tevékenységük felgyorsítását segítik. A következő pályázati fordulóra szeptember 5-én kerül sor.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés