hirdetés
hirdetés
2021. július. 28., szerda - Szabolcs.
hirdetés

Felfüggesztették a Johnson and Johnson vakcinájának tesztelését

Az amerikai gyógyszeripari cég felfüggesztette hétfőn a koronavírus elleni vakcinájának tesztelését, miután megmagyarázatlan egészségügyi probléma lépett fel az egyik tesztalanynál, írja az MTI nyomán a Mandiner.

A tesztelés jelenleg a klinikai próbák utolsó szakaszában tart, amelybe a Johnson and Johnson három kontinensen hatvanezer embert kíván bevonni, írja a Mandiner az MTI nyomán.

Hétfőn azonban egy közleményben azt írták, általában egy klinikai teszt során előfordulnak betegségek, még súlyosak is, és várható, hogy a nagyobb létszámban végzett kísérleteknél, nagy számban jelennek meg. Azt is megállapították, hogy különbség van abban, ha vizsgálati szinten jelentik be a kísérletek felfüggesztését, mint amikor egy egészségügyi hatóság rendeli el ugyanazt. A cég hangsúlyozta, erősen elkötelezett a vakcina biztonságos használata iránt. Kiemelte továbbá, hogy a kísérletben résztvevő alany betegségét vizsgálják a vállalat orvosai, valamint a független ellenőrző testületek egészségügyi emberei.

(forrás: mandiner.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés