hirdetés
hirdetés
2022. szeptember. 27., kedd - Adalbert.
hirdetés

Amerikában vizsgálják a harmadik dózis hatását

Az Egyesült Államok járványügyi hivatala kísérletet indít annak kiderítésére, milyen hatása van annak, ha harmadik dózist is beadnak a beoltottaknak, illetve az eddig nem beoltottaknak a koronavírus-oltásokból, írja a Napi.hu.

hirdetés

Amerikai kutatók választ keresnek arra, hogy jó ötlet lenne-e a harmadik dózist is beadni az embereknek a koronavírus elleni oltásokból – adta hírül a Business Insider.

A kísérletben részt vevő amerikaiak kapnak egy erősítő oltást is a Moderna koronavírus-oltásából, hogy kiderüljön, növeli-e ez a védettségüket – tájékoztatott a kísérletet indító National Institutes of Allergy and Infectious Disease (NIAID) sajtóközleményben. A teszten „nem hivatalosan” a másik két forgalomban lévő amerikai oltás, a Pfizer és a Johnson & Johnson készítménye is részt vesz.

A vizsgálatban 150 önkéntes vesz részt, akiket kétféle módon csoportokban osztottak. Egyrészt aszerint, hogy milyen oltást kaptak, másrészt ezen belül kettéválasztották őket a 18-55 évesekre és az 56 éven felüliekre. Egy külön csoport azokból áll, akiket eddig nem oltottak be. Ők három dózist fognak kapni a Moderna készítményéből. A NIAID szerint ez az első ilyen kísérlet, amelybe később további oltásfajtákat is bevonhatnak. Az eredményt valamikor még 2021-ben nyilvánosságra fogják hozni, írja a lap

A Moderna korábban saját kísérletei alapján arról számolt be, hogy az erősítő szúrás javítja a páciensek immunreakcióját és nincsenek erősebb mellékhatásai, mint a második oltásnak..

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés