hirdetés
hirdetés
2021. április. 11., vasárnap - Leó, Szaniszló.
hirdetés

A vártnál hamarabb lehet koronavírus-vakcina

A tervezettnél gyorsabban halad a Sanofi és a GlaxoSmithKline közös vakcinájának fejlesztése, akár már 2021 elején megkaphatja az engedélyeket – írja a Reuters nyomán a Portfolio.

hirdetés

Az eredetileg tervezettnél korábban, akár már a jövő év első felében megkaphatja a jóváhagyást a Sanofi és a GlaxoSmithKline közösen fejlesztett koronavírus-vakcinája – írja a Reuters nyomán a Portfolio. Áprilisban még azt jósolták, hogy valamikor 2021 második felében lesz csak bevethető a vakcina.

A Sanofi és a GSK mellett ígéretesek a Moderna fejlesztései, az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztése, valamint a Pfizer is dolgozik vakcinán a BioNTech nevű céggel, az emberi tesztek már márciusban elkezdődtek. Közben ma reggel a kínai Chingqing Zhief Biological Products is bejelentette, hogy megkapta az engedélyt Kínától a vakcinája teszteléséhez embereken.

A Sanofi vezetője hozzátette, hogy korántsem biztos, hogy az első lesz a győztes a vakcináért folytatott versenyben. Ennek egyik oka, hogy sokan a korábbi SARS-kutatások eredményeit használják fel, ezek viszont nem biztos, hogy elég hatékonyak, másrészt biztosítani kell a gyártási kapacitásokat is ahhoz, hogy nagy volumenben le tudják gyártani az oltóanyagot, amennyiben az hatásosnak bizonyul. A GSK vakcinafejlesztésért felelős vezetője hozzátette, hogy ők a minőséget helyezik előtérbe a gyorsasággal szemben.

(forrás: Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés