hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4766
#2
PharmaOnline
2013-02-21

A rosszindulatú daganatok kezelésének részét képezi a citosztatikumok okozta mellékhatások figyelemmel kísérése, korai felismerése és hatékony kezelése is.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2015-01-30

A gyógyszertárban akut beteg-, sebellátás igénye is felmerülhet, de jellemzően a tanácsadás és az ehhez kapcsolódó termékajánlás dominál a mindennapos gyakorlatban.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2014-11-27

Ha az Európai Bizottság is jóváhagyja, jövő év elején az ulipristal-acetát tartalmú ellaOne sürgősségi fogamzásgátló az EU minden tagországában kikerül a receptköteles készítmények köréből.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2012-01-04

Márciustól az orvos egy vényen, egyszeri kiváltásra legfeljebb 30 napra elegendő gyógyszermennyiséget rendelhet, áprilistól pedig a koleszterincsökkentőkre bevezetik a hatóanyag-alapú gyógyszerrendelést – írja az erőforrásminiszter most publikált rendeletében.

#6
PharmaOnline
2013-03-03

3D-s nyomtatási technológia igénybevételével pótolták ki egy sérült emberi koponyacsont háromnegyed részét az Egyesült Államokban.

 

#7
PharmaOnline
2014-12-17

Ónodi-Szűcs Zoltánnal, a GYEMSZI főigazgatójával, s az örökébe lépő Állami Egészségügyi Ellátó Központ vezetőjével közöl interjút a MedicalOnline.

#8
PharmaOnline
2013-02-21

Az alvászavarokon belül a legtöbb beteget érintő panasz az inszomnia, az alvás elégtelensége, „képtelensége”. A fejlett nyugati civilizációkban a populáció 16−40%-a érintett, krónikus formában a lakosság 9−25%-ánál áll fenn a probléma.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2013-06-27

Magyarországot elhagyni, külföldön újrakezdeni  – nagy dilemma, de vannak, akik belevágtak. Arra kértük őket, írják meg, mit tapasztalnak. 

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2012-01-21

A jogalkotó addig drágította az orvoslátogatók alkalmazását, amíg volt olyan gyógyszergyártó, amelytől a csapat több mint felét is elbocsátották – idézi a helyzetet a Világgazdaság írása.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Magyar Gyógyszerésztörténeti Társaság honlapja (gyogyszeresztortenet.hu) mellett indított a facebook-on egy blogot is Képes gyógyszerészet címmel. Érdekes képek, rövid szövegek, viccek, sztorik a gyógyszerészetből, gyógyszertárakból.

Körútra indult a világhálón egy cikk, mely szerint egy francia kutatás igazolta a homeopátia létjogosultságát a háziorvosi praxisban.