hirdetés
2020. július. 08., szerda - Ellák.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2019-08-07

Legkésőbb 2019. szeptember végéig valamennyi liposzomális gyógyszer nevében egyértelműen szerepelnie kell annak, hogy liposzóma-alapú készítmény.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2019-01-15

Számos vény nélkül kapható gyógyszer, köztük elsősorban az NSAID-ok, számos paraméter értékét befolyásolhatják vér- és vizeletvizsgálat során.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2018-09-24

Négy angiotenzin-II-receptor antagonista hatóanyagra kiterjedő vizsgálatot indít az EMA – szennyezések jelenlétére gyanakodva.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2018-05-30

A kisdózisú tiazidok kedvező hatását magas fokú evidencia támogatja, az ACE-gátlók helyett azonban – a mellékhatásspektrumokat figyelembe véve – érdemes lehet zartánokat választani.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2018-05-29

A migrénes rohamok kezelése döntően fájdalomcsillapítók, NSAID-ok és triptánok alkalmazásán nyugszik, míg a profilaxis céljára különféle hatásmechanizmusú szerek javasolhatók.

#6
PharmaOnline
2014-05-23

Miközben 2012-ben 12 gyerek halt meg fertőző betegség következtében Magyarországon, 19-et agyonütöttek. 

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2013-10-21

Különleges, kedvezményezetti státuszt kaphat néhány gyógyszer – többek között ez is kiderül abból a saláta törvény tervezetéből, melyről a közeljövőben dönthet az Országgyűlés.  Ha az országgyűlési képviselők rábólintanak, akkor a jövőben a gyógyszervisszaélések vizsgálata során akár ügyvédjük jelenléte nélkül is meghallgathatnák a tanúkat, így például az orvosokat is. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Miniszterelnökség a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslattal együtt nyújtotta be az Országgyűlésnek “A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről” szóló törvényjavaslatot. A gyógyszerellátás szempontjából az alábbi fontos rendelkezések maradnak várhatóan továbbra is hatályban.