hirdetés
2021. február. 27., szombat - Ákos, Bátor.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 20
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2020-12-23

Ha a várandósok igényeihez igazított multivitaminok szóba kerülnek, általában két nézet hívei csapnak össze: az egyik álláspont szerint nincs rájuk szükség, a másik vélemény szerint vitaminok nélkül nem biztosítható a megnövekedett szükséglet.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2019-06-17

Bár az OGYÉI május második felében ötezer doboz K-vitamint hozatott be külföldről, az Index szerint továbbra is hiány van az újszülöttek számára fontos K-vitaminból Magyarországon.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2019-01-31

A mozgás erősíti a szervezet védekező mechanizmusát, de szükséges mellette a vitaminpótlás is, közölte Gödény György fitneszedző csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2018-05-31

A terhesség ideje alatt megnövekszik a vitamin- és ásványianyag-szükséglet. A folsav- és D-vitamin-pótlás elengedhetetlen, de egyéb vitaminok és ásványi anyagok bevitelének is létjogosultsága van.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2018-04-19

A fáradtság, levertség, gyakori megbetegedés D-vitamin hiányt is jelezhet a gyermekeknél. A gyermekkori D-vitamin-hiányról dr. Tar Attila, a Budai Endokrinközpont gyermek endokrinológusa beszélt.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2018-02-26

Bár az utóbbi években javultak a magyarok D-vitamin-pótlási szokásai, egy friss kutatás szerint minden harmadik lakos továbbra is extrém D-vitamin-hiányban szenved.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> stressz
2017-03-23

Sokan panaszkodnak a gyógyszertárban arra, hogy nehezen ébrednek reggelente, és a nap során sem képesek a kívánt vagy korábban megszokott fordulatszámra felpörgetni az agyukat. Van megoldás?

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-02-17

Nemcsak a csontok és az izmok egészségét védi a D-vitamin pótlás, hanem óv az akut légzőszervi gyulladásoktól, a náthától és az influenzától is.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2017-01-26

Még a magukat egészségtudatosnak tartók közül is alig minden második ember sportol rendszeresen – derült ki egy friss felmérésből, ami a magyarok egészséges életmódhoz, egészségmegőrzéshez való viszonyát vizsgálta.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-10-17

A csontritkulás kialakulásában döntő szerepet játszó vitaminhiány riasztóan sokakat érint Magyarországon.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításával 2021. január 1-től az elsőfokú közigazgatási hatósági eljárások alapvetően illetékmentessé váltak. Ennek következtében – a törvény 1. számú mellékletében felsorolt néhány speciális esettől eltekintve – nem kell megfizetni a 3000 forintos eljárási illetéket az ügyintézés során.

Dr. Csupor Dezső szakgyógyszerész, gyógynövénykutató írása nem a lehetséges "ötleteket" mutatja be, hanem a már elfogadott kezelési módszereket, ajánlásokat.