hirdetés
2023. február. 07., kedd - Tódor, Rómeó.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 92
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-01-18

Minden daganatos betegség esetén kulcsfontosságú lehet a korai felismerés, mert ez alapvetően befolyásolhatja a gyógyulási esélyt. Különösen igaz ez a hólyagrákra, amely gyakran hosszú ideig nem okoz panaszt, nincs semmilyen tünete.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-12-20

Cukorbetegeknél fontos a rendszeres szövődménykivizsgálás, hogy idejében lehessen azokat kezelni. A legfontosabb vizsgálatokról Polyák Annamáriát, a Cukorbetegközpont diabetológusát kérdeztük.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-11-09

Az intravénásan, nagy dózisban beadott vitaminok és nyomelemek azonban komoly kockázatot jelenthetnek még az egészségesek számára is, hívja fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem belgyógyász professzora.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-11-08

Százkilencvenötre emelkedett Indonéziában a halálesetek száma, melyeket a szennyezett szirupos gyógyszer okozhatott, írta a medicalexpress.com.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-10-18

Az egyik leggyakoribb hormonbetegség a mellékpajzsmirigy túlműködése. Tünetei csont és ízületi fájdalom, fáradtság, depresszió és izomgyengeség. Mit tanácsol az endokrinológus?

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-10-12

Leállították a hatóságok annak a köhögéscsillapító szirupnak a gyártását, amely  gyerekek halálát okozta Gambiában, miután a gyárban több szabálytalanságot találtak – írja a hirado.hu.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-10-10

A szervezetbe juttatás szempontjából a kontrasztanyagok két típusba sorolhatók, így ismerünk intravénásan beadandó anyagot, illetve olyat is, amelyet a páciensnek szájon keresztül kell elfogyasztani a gyomor-bélrendszer hatékonyabb vizsgálatához.

2022-08-31

Összességében az elfogyasztott tea mennyisége lehet a fő tényező. A szokásos egy vagy pár csészés, mértékletes (nem literszámra való) fogyasztás mellett a modern szakirodalom zömmel nem mutatott ki vesekő-kockázat fokozódást, sőt, védőhatásról számol be.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-08-05

Az Amerikai Diabétesz Társaság (American Diabetes Association, ADA) 2022 elején is nyilvánosságra hozta a cukorbetegség egészségügyi ellátására vonatkozó friss standardjait.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> Vény nélkül a gyógyszertárban
2022-07-21

A klinikai vizsgálatok eredményei szerint a dexketoprofén legalább olyan hatékony és biztonságos fájdalomcsillapító, mint a többi NSAID szer.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.