hirdetés
2020. augusztus. 07., péntek - Ibolya.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2019-03-29

Összeomlani nem fog, legfeljebb kettészakad az ellátórendszer, s ha ez politikailag nem okoz gondot, akkor senki sem nyúl hozzá, ahogy eddig sem. A Medical Tribune konferenciájáról a MedicalOnline tudósít.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2019-03-05

A magyarok szerint az államnak jobban kellene támogatnia az új fejlesztésű gyógyszerek árát és a betegek számára történő gyorsabb hozzáférhetőségét.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2019-03-01

Az AIPM üdvözli és előremutatónak tartja a kormány egészségügyet érintő javaslatcsomagját, valamint a Magyar Nemzeti Bank 330 pontos Versenyképességi Programjának magállapításait.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2018-08-02

Az elmúlt 60 év tudományos eredményei és gyógyszerfejlesztései ellenére évtizedek óta világszerte az atherosclerosis okozta megbetegedések vezetik a haláloki statisztikákat.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2018-01-18

Az utóbbi két évhez hasonlóan idén is jelentős forrásra, 30 milliárd forintra pályázhatnak a vállalkozások az NKFI Alapból. Két további konstrukció 31 milliárd forint keretösszeggel ösztönzi a kutatói-ipari együttműködést.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2017-07-07

A „KFI Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések” című pályázati felhívás keretében 69 kutatás-fejlesztési és innovációs projekt nyert támogatást a GINOP-ból.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2017-02-07

A személyre szabott tumorterápiában alkalmazható, könnyen változtatható szerkezetű gyógyszerjelöltek kutatására kapott forrást az ELTE.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2017-02-01

Csökkenhet a mikroszennyeződések koncentrációja, ezáltal javulhat a felszíni vizek minősége az ELTE Természettudományi Kar Környezettudományi Kooperációs Kutatóközpont szakembereinek közreműködésével fejlesztendő víztisztító berendezés és új víztisztítási technológiák kidolgozásával.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2016-03-18

Az idén várhatóan meghaladja a 250 milliárd forintot az innovációra és kutatás-fejlesztésre kiírt pályázatok keretösszege, közölte Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-01-26

Hiába reménykedtek a gyógyszeripari cégek, Matolcsy György nemrégiben egyértelműen eloszlatta álmaikat: nem kapnak felmentést a válságkezelés pénzügyi terhei alól. A múlt év végén még úgy tűnt – bár ezt hivatalosan soha, senki nem erősítette meg –, amennyiben 2011-ben „túlcsordul” a gyógyszerkassza, a kabinet majdnem hogy egy az egyben a vállalatokra hárítja a túlköltés mértékét. Egyelőre azonban semmi sem biztos. Ki tudja, hogy igazak-e a hatósági árcsökkentésről szóló, mostanában kiszivárgott hírek?

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Miniszterelnökség a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslattal együtt nyújtotta be az Országgyűlésnek “A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről” szóló törvényjavaslatot. A gyógyszerellátás szempontjából az alábbi fontos rendelkezések maradnak várhatóan továbbra is hatályban.