hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2017-05-16

A pozitív székletvér tesztet követően a kolonoszkópiai vizsgálatig eltelt minden egyes hónap mintegy 3 százalékkal növeli a kockázatát annak, hogy a betegnél vastagbélrákot diagnosztizálnak.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-07-11

A jövő év közepétől országosan elérhető, és központilag szervezett lesz az 50–70 közötti korosztály számára a kétlépcsős vastagbélszűrés, írja a MedicalOnline.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-06-27

A tőkehal májából nyert olajat kezdetben az angolkór megelőzésére adták. Az azóta eltelt időben egyre bővülnek ismereteink arról, hogy a halolajnak – D- és A-vitamin-, valamint telítetlenzsírsav-tartalmánál fogva – milyen további kedvező egészségi hatásai lehetnek.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-09-17

Számos preklinikai, epidemiológiai és klinikai vizsgálat eredménye mutat rá arra, hogy a metformin alkalmazása a daganatsejtek növekedését és proliferációját gátolja, illetve a különféle daganatok előfordulási gyakoriságát csökkenti.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-09-10

A klinikai vizsgálatok száma hatalmas, több ezer molekula áll jelenleg is kipróbálás alatt – írja dr. Dank Magdolna a Medical Tribune számára készült cikkében.

#6
PharmaOnline
2013-11-08

Ha egyidejűleg több túlélési útvonalat sikerül blokkolni, akkor a ráksejtek szó szerint megemésztik önmagukat a túlélésért folytatott igyekezetükben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Január elsejével lépett életbe a kábítószerekkel és pszichotróp anyagokkal, valamint az új pszichoaktív anyagokkal végezhető tevékenységekről és ezen anyagok jegyzékre vételéről és jegyzékeinek módosításáról szóló 66/2012. (IV. 2.) Korm. rendelet egyik módosítása.