hirdetés
2020. július. 08., szerda - Ellák.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-06-21

Az Európai Kardiológiai Társaság irányelvei alapján Európában engedélyezték az új antikoagulánsok használatát thromboembolia megelőzésére nem valvularis pitvarfibrillációban.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-06-08

A HírTV készített interjút Joób-F. Árpád egyetemi docenssel a bölcsességfog-eltávolítás jelentőségéről, kockázatáról, protokolljáról. 

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-01-20

A vény nélkül kapható potencianövelők szedése számos biztonságossági aggályt vet fel – ezt erősítik a legújabb vizsgálatok eredményei is.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2015-07-30

Az antidepresszívumok és a nem szteroid gyulladáscsökkentők párhuzamos alkalmazása jelentősen növeli a koponyaűri vérzés esélyét a terápia kezdetén.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2014-10-16

A nem szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID) alkalmazásához kapcsolódó gasztrointesztinális vérzésveszély szignifikánsan nő, ha a beteg más gyógyszert is szed egyidejűleg.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2014-07-29

A British Medical Journal oknyomozó újságírója szerint a Boehringer Ingelheim lényeges információkat tartott vissza a dabigatran  biztonságosságáról a törzskönyveztetés során. A BMJ-ben közzétett írás olyan belső dokumentumokat tár a szakma elé, amelyek szerint a dabigatran szérumszintjének rendszeres ellenőrzésével és az ehhez igazodó dózismódosításokkal jelentősen csökkenthető a kezelés alatti vérzésveszély, ami viszont aláássa az új orális antikoagulás egyik fő előnyét a warfarinnal szemben. A Boehringer Ingelheim cáfolja az ellene felhozott vádakat.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2014-03-20

Az FDA bővítette a Bristol-Myers Squibb/Pfizer által forgalmazott apixaban-tartalmú készítmény javallati körét. 

#8
PharmaOnline
2013-05-22

Világszerte az acetil-szalicilsav az egyik leggyakrabban alkalmazott készítmény, amelynek a gyógyításban történő alkalmazása évezredekkel ezelőttre nyúlik vissza

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Miniszterelnökség a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslattal együtt nyújtotta be az Országgyűlésnek “A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről” szóló törvényjavaslatot. A gyógyszerellátás szempontjából az alábbi fontos rendelkezések maradnak várhatóan továbbra is hatályban.