hirdetés
2021. április. 20., kedd - Tivadar.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2020-02-05

A kötszerek szén-nanoszálakból és szilikonból álló fedőrétege vérzéscsillapító hatású, és a sebhez való tapadást jelentősen csökkenti.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2018-07-24

Az anyarozs gombaparazita egyik vegyületét migrénes fájdalomcsillapító készítményekhez használja a gyógyszeripar. A Debreceni Egyetemen új módszert dolgoztak ki a hatóanyag kinyerésére.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-09-22

Áprilistól augusztusig 26 új gyógyszerkészítményt javasolt engedélyezésre az Európai Gyógyszerügyi Hivatal (EMA) humán alkalmazásra szánt orvosi termékekkel foglalkozó bizottsága (CHMP), amelyek közel fele már az Európai Bizottság jóváhagyását is megkapta.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2016-06-15

Vérplazmadonor-központot létesített nagyságrendileg egymillió euró (több mint 310 millió forint) ráfordítással a CSL Plasma Kft.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2015-06-01

A zselatin fontos gyógyszeripari alapanyag; az előállításához szükséges kollagén alternatív forrásainak megtalálására egyre nagyobb az igény.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-04-13

Az Európai Bizottság jóváhagyta a CHMP által januárban forgalomba hozatalra javasolt új gyógyszereket: ezzel ismét a testtömeg-csökkenés és a kórokozók elleni küzdelem terén bővült a terápiás fegyvertár az EU tagállamaiban.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2015-01-30

A gyógyszertárban akut beteg-, sebellátás igénye is felmerülhet, de jellemzően a tanácsadás és az ehhez kapcsolódó termékajánlás dominál a mindennapos gyakorlatban.

#8
PharmaOnline
2014-10-31

A Johns Hopkins Egyetem hallgatói különleges megoldást fejlesztettek ki a mély sérülésekből eredő, életveszélyes vérzés gyors elállítására. A kétkomponensű folyadékból a nyílt sebbe fecskendezéskor stabil hab képződik, amely a sebüregre kifejtett nyomása révén fékezi meg a vérvesztést.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Már az ókorban is alkalmazták: a csatákban szerzett sérüléseket, töréseket a nadálytő gyökeréből készült masszával kenték be a seb védelme és a gyógyulás gyorsítása céljából. Napjainkban hátfájás, ízületi fájdalom, húzódások és zúzódások kezelésre alkalmazzák.