hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 21
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2019-02-08

A kínai gyógyszerügyi hatóságok laboreredményei szerint mentesek a HIV-fertőzéstől a Meheco által gyártott plazmatermékek. A közelmúltban több gyógyszerhamisítási botrány rázta meg az országot.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-10-16

Az oltóanyagokból, izzadásgátlókból, hiposzenzibilizációs készítményekből is alumínium jut be a szervezetbe. Az alumínium-expozíció és a mellrák vagy az Alzheimer-kór kapcsolata azonban napjainkig sem igazolt.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2017-07-21

A legszebb nyaralást is tönkreteheti a fájdalom, legyen az krónikus vagy akut. Léteznek azonban olyan fájdalomcsillapító technikák, amelyek már egyetlen alkalom után is jelentős javulást eredményezhetnek, hosszú távon pedig visszaadhatják a felszabadult mozgás örömét.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2016-11-17

Mára az újonnan fejlesztett gyógyszerkészítmények nagyjából fele biológiai készítmény – mondta az InfoRádióban Bogsch Erik.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-11-03

A biohasonló inzulinok az eredeti készítmények engedélyezett másolatai. Reális alternatívái lehetnek a ma rendelkezésre álló gyógyszerkészítményeknek.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-10-04

Számos, a bulvársajtóban sztárolt anyag, növény nem tekinthető antibiotikumnak, ugyanis nem alkalmasak bakteriális fertőzések kezelésére, a kórokozók elpusztítására az élő szervezetben – írja legújabb bejegyzésében dr. Csupor Dezső gyógyszerész a Ködpiszkáló blogon.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2016-08-31

Pál Gábor, Dobó József és Gál Péter a világon elsőként azonosították egy rejtélyes, korábban ismeretlen funkciójú enzim, a MASP-3 immunológiai szerepét. 

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2016-08-24

Két magáncég is foglalkozik vérplazmalevétellel Pécsett. Egyesek már véres háborúként emlegetik versengésüket. Annyi biztos, hogy nagy üzlet van a vérplazmában, írja a Dunántúli Napló.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-08-23

A rosszindulatú sejtek szaporodásához szükséges jelátviteli rendszerek módosítása az egyik legnagyobb sikertörténet a krónikus leukémiák bizonyos csoportjában – derül ki a Medical Tribune interjújából, amit a MedicalOnline idéz.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2016-06-15

Vérplazmadonor-központot létesített nagyságrendileg egymillió euró (több mint 310 millió forint) ráfordítással a CSL Plasma Kft.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Köztudott, hogy az alkohol kis mennyiségben izgalmi állapotot okoz, nagyobb mennyiségben álmosít, de miért éppen a sör az, amit a legtöbben a relaxálás italának tekintenek?