hirdetés
2021. június. 14., hétfő - Vazul.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 249
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2021-06-11

Engedélyezte a Sinopharm kínai gyártó egyik, Covid-19 elleni oltóanyagának alkalmazását a 3 éven felüli gyermekek körében a kínai gyógyszerészeti hatóság.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2021-06-02

Hitelesítette a koronavírus elleni második kínai vakcinát, a pekingi Sinovac Biotech gyógyszergyár által kifejlesztett védőoltást az Egészségügyi Világszervezet, írja a Life.hu.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2021-05-26

A döntéshozóktól kérnek segítséget a Sinopharmmal oltottak problémáinak megoldására a Sinopharm vakcinával oltottak negatív ellenanyagszinttel Facebook-csoport tagjai.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2021-05-26

Az életkor és a krónikus betegségek jelenléte egyéb fertőzések, mint az influenza, illetve annak szövődményeként is kialakuló bakteriális tüdőgyulladás esetén is rizikótényezőnek számít, mindkettő ellen elérhető hazánkban védőoltás.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2021-05-11

Több mint 43 ezer adag Pfizer/BioNTech-vakcina érkezett Bosznia-Hercegovinába a védőoltások méltányos elosztására létrehozott Covax-program keretein belül, közölte a szarajevói sajtó kedden.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2021-05-05

A magyarok a koronavírus-járvány elleni harc egyik legfőbb eszközének egyértelműen a védőoltást tartják – derül ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének (AIPM) országos reprezentatív közvéleménykutatásából.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2021-04-28

Miért nem lehet az ellenanyag-gyorsteszttel a koronavírus elleni védettséget megállapítani, és milyen, immunitást igazoló ellenanyagszintmérő vizsgálatok érhetők el Magyarországon?

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2021-04-27

Az Immunizációs Világhét – mint minden évben – ezúttal is április utolsó hetére esik, de idén a koronavírus-járvány miatt új megvilágításba kerül.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2021-04-26

A magyarok egészségét és a gazdaság tartós erősödését is támogatná egy nemzeti élethosszig tartó oltási program – derül ki az AIPM Immunizációs Világhét alkalmából készített összeállításából.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2021-04-23

Áttörést jelentő 77 százalékos hatékonyságúnak bizonyult a tesztek korai szakaszában egy új malária elleni vakcina, közölte az Oxfordi Egyetem fejlesztést végző kutatócsoportja.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Már az ókorban is alkalmazták: a csatákban szerzett sérüléseket, töréseket a nadálytő gyökeréből készült masszával kenték be a seb védelme és a gyógyulás gyorsítása céljából. Napjainkban hátfájás, ízületi fájdalom, húzódások és zúzódások kezelésre alkalmazzák.