hirdetés
2022. augusztus. 10., szerda - Lörinc.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 325
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-07-29

A digitális orvosi eszközök, a mesterséges intelligencia felhasználása rohamlépésben halad előre az orvoslásban. Nagyon fontos ezeknek az új eszközöknek a megfelelő elhelyezése a klinikai gyakorlatban. Peták István cikkét a Medical Tribune közölte.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-06-28

Igen fontos felfedezést tettek a Washington Orvostudományi Egyetem kutatói egy már engedélyezett, az epilepszia kezelésére kifejlesztett gyógyszerrel kapcsolatban, írja a hvg.hu.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-06-17

A herpeszvírusok népes családja több mint 200 herpeszvírust ölel fel, köztük 8 olyat is, amik képesek az embereket megbetegíteni. Bárányhimlő, övsömör, Pfeiffer-féle mirigyláz és rosszindulatú daganatok egyaránt szerepelnek a herpeszvírusok okozta kórképek között.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-04-13

A Drezdai Műszaki Egyetem kutatói az Immunity folyóiratban közölt cikkükben arról számoltak be, hogy olyan fehérjéket azonosítottak, amelyek kiváló gyógyszercélpontok lehetnek a vastagbélrák kezelésében.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-03-29

A malária gyógyítására használt hidroxiklorokin olyan jelátviteli útvonalakat gátol, amelyek fontosak a ciszplatin kemoterápia elleni rezisztencia kialakulásában a fej-nyak rákos megbetegedések során.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-03-25

Napjainkban a vércukormérés folyamatos fejlődésének vagyunk tanúi, és egyre modernebb gyógyszeres és inzulinnal történő kezelések közül választhatunk.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-01-06

Fémionok és fémvegyületek szerteágazó kémiai sajátságait és biológiai szerepét, gyógyászati alkalmazásának lehetőségeit vizsgálták a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE).

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2021-12-27

Az onkológiai fájdalomkezelés speciális területe a gyógyításnak. Dr. Pádi Éva, a FájdalomKözpont onkológusa, az onkológiai fájdalmak csillapításának specialistája arról ad tájékoztatást, hányféle fájdalom jelentkezhet és milyen fájdalomcsillapítási lehetőségek segíthetnek.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2021-11-18

Az Indiana University School of Medicine kutatói a Science Translational Medicine folyóiratban számoltak be áttörésükről, mely szerint sikerült olyan kismolekulás hatóanyagot találniuk, melynek célpontja a korábban “gyógyszerezhetetlennek” tartott SUMO1 onkogén fehérje.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2021-11-02

A KDM5B nevű fehérjének komoly szerepe van abban, hogy a szervezet immunrendszere, vagy az onkológiai kezelések során alkalmazott immunterápiás készítmények ne érjék el a kívánt célt a melanóma elleni küzdelem során.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az édeskömény Dél-Európában és a Földközi-tenger mellékén őshonos, az ókor óta emésztési panaszok enyhítésére használt gyógynövény, amit fűszerként és élelmiszernövényként is hasznosítanak.