hirdetés
2023. február. 03., péntek - Balázs.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 345
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2023-02-02

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy olyan átfogó programra tett javaslatot, amely a szellemi tulajdonuktól is megfosztaná a gyógyszergyárakat egy pandémia esetén – írja a VG.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-01-02

A BMJ Global Health folyóiratban megjelent kutatás szerint a világon Közép-Európában a legmagasabb a Lyme-kór fertőzési aránya, közel 21%. A legnagyobb kockázatnak a vidéki területeken élő 50 év feletti férfiak vannak kitéve.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-12-20

Egy kutatásban egerek generációit tette szorongóbbá az aszpartám nevű mesterséges édesítőszer, amit élelmiszerek ezreiben használnak napjainkban, írja a hvg.hu.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-12-19

Az influenza jelenleg ismert 20 törzsével szemben hatékony vakcinát sikerült megalkotniuk a kutatóknak, amely új törzsek ellen is hatékony lehet, írja az Infostart.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-12-12

Bár a derékbántalmak után a vállfájdalom a második leggyakrabban előforduló probléma, mégis vannak olyan esetek, amikor nagyon nehéz kideríteni, hogy mi okozza a panaszokat – sokszor még az MRI-felvételek segítségével sem sikerül felállítani a pontos diagnózist.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-12-09

Olyan automatát helyeztek üzembe Cincinnatiben, amivel a gyógyszer-túladagolás esetenként végzetes következményeit megelőző készítményekhez lehet hozzáférni, írja a hvg.hu.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2022-12-02

Főleg a kisgyermekeket és az időseket támadja meg, tünetei hasonlóak, mint az influenzáé és a Covid–19-é. Jó hír, hogy 15 percen belül kimutatható egy már Magyarországon is kapható otthoni kombinált gyorsteszttel.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-11-10

Európában elsőként Magyarországon jelenik meg egy angol kombinált patikai teszt márkacsalád, amelynek egyik gyorstesztje képes kimutatni, hogy milyen vírussal fertőződött meg a beteg.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-11-04

A JAK-inhibitorok megjelenése új, hatékony és biztonságos terápiás lehetőségeket nyitott a reumatológiai kórképek kezelésében, mivel a JAK–STAT útvonal gátlásával különféle citokinek hatásának egyidejű blokkolása válik lehetővé.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-10-19

A puffadás olyan általános probléma, hogy szinte nincs ember, aki ne tapasztalta volna már valaha. De nem minden esetben a túl sok evés vagy a puffasztó élelmiszerek okozzák a kellemetlen tünetet.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.