hirdetés
2022. augusztus. 13., szombat - Ipoly.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1719
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-08-13

Az Index szerint mind a két SMA-s betegnél akut májelégtelenség alakult ki közvetlenül azután, hogy megkapták a Zolgensma nevű gyógyszert – ezt maga a gyártó, a Novartis jelentette be nemrég.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-08-12

Spanyolország a majomhimlő ellen használt oltás dózisainak megosztását kérte az Európai Gyógyszerügynökségtől (EMA), közölte az ABC országos spanyol napilap.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-08-12

A zsírmáj korunk népbetegsége. 2050-re, a tendenciák ismeretében, a zsírmáj talaján kialakult májcirrhosis következtében létrejött májelégtelenség lesz a májtranszplantációk 90%-ának az oka.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-08-09

A Covid-19 endokrin betegségekkel kapcsolatos hatásainak teljes spektrumáról még keveset tudunk, de az idő előrehaladtával egyre több mindenre derül fény. 

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-08-08

A koronavírus-fertőzöttek több mint negyede tapasztalta, hogy tünetei pár nap után visszatérnek, kisebb százalékuk pedig újfent pozitívat is tesztelt akár gyógyszer szedése nélkül is, írja az Infostart.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-08-05

A Pfizer éppen egy olyan vakcinán dolgozik, ami az eredeti koronavírus-variánssal és az omikron variánssal szemben is védelmet kínálhat – írja az Egészségkalauz.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-08-03

Árfolyamhatás nélkül, a működési környezet változatlansága esetén idén 10 százalékkal nőhet a Richter nyeresége forintban számolva, mondta Orbán Gábor vezérigazgató sajtótájékoztatón.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-08-02

Bár korábban is találtak összefüggést egyes hatóanyagok és a demenciakockázat között, a kutatók most képalkotó eljárással mutatatták ki, miként hatnak ezek a szerek az agyra, írja a Napidoktor.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-08-01

A manapság divatos több tízezer, akár hetvenezer forintos IgG-alapú ételintolerancia-tesztek relevanciája a nulla felé közelít – mondta az Indexnek Abonyi Orsolya dietetikus.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-07-29

A digitális orvosi eszközök, a mesterséges intelligencia felhasználása rohamlépésben halad előre az orvoslásban. Nagyon fontos ezeknek az új eszközöknek a megfelelő elhelyezése a klinikai gyakorlatban. Peták István cikkét a Medical Tribune közölte.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az édeskömény Dél-Európában és a Földközi-tenger mellékén őshonos, az ókor óta emésztési panaszok enyhítésére használt gyógynövény, amit fűszerként és élelmiszernövényként is hasznosítanak.