hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2018-12-18

A várandósság alatt – külsőlegesen – használt parabénok, ftalátok és egyes fenolos vegyületek a megszülető lánygyermekeknél akár 7 hónappal is korábbra hozhatják a pubertás kezdetét.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2018-04-13

Hogy melyek a cukorbetegség gyakori, ám nem tipikus jelei, azt dr. Porochnavecz Marietta, a Cukorbetegközpont diabetológusa osztotta meg.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2017-09-29

Az emberek többsége nap mint nap számtalan stresszhelyzetnek van kitéve, amelyek kezeletlenül szinte időzített bombaként fenyegetik az egészséget.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> stressz
2017-04-28

A klasszikus stresszválaszon kívül egy másik, attól független mechanizmus is létezik, ami a krónikus stresszre adott reakciónkat alakítja, adja hírül a Nature Neuroscience tanulmánya.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-08-03

A stressz leggyakrabban egészségromboló hatása miatt kerül szóba, ám az unikornis.hu cikkében kutatásokra hivatkozva arról ír, hogy hatását illetően sokat számít, építőnek vagy rombolónak tekintjük-e.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2015-12-16

A pókokkal való találkozást közvetlenül követő egyszeri propranolol adag – a fóbiás emlékek újra-rögzítését befolyásolva – hosszú távon segíthet az arachnofóbia leküzdésében.

#7
PharmaOnline
2014-12-18

Ki korán kel, aranyat lel – tartja a közmondás, de vajon a korán kelők tényleg sikeresebbek, mint az éjjeli baglyok?

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2014-12-17

A humor és a nevetés lassíthatja a memórifunkciók időskori romlását – részben azáltal, hogy tompítja a stresszhatásra felszabaduló kortizol által okozott neuronkárosodást az agyban.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2012-11-15

Depresszióhoz, tanulási zavarokhoz vezethet az éjszakai világosság, derült ki egy amerikai kutatásból.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Január elsejével lépett életbe a kábítószerekkel és pszichotróp anyagokkal, valamint az új pszichoaktív anyagokkal végezhető tevékenységekről és ezen anyagok jegyzékre vételéről és jegyzékeinek módosításáról szóló 66/2012. (IV. 2.) Korm. rendelet egyik módosítása.