hirdetés
2022. augusztus. 11., csütörtök - Zsuzsanna, Tiborc.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-03-17

Ahelyett, hogy tovább konzerválnánk egy merev rendszert, itt az ideje, hogy 21. századi válaszokat adjunk a 21. század kihívásaira – hangzott el azon a konszenzuskonferencián, ahol a gyógyszerészi gondozás kérdéskörét elemezték a szakemberek.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2020-04-01

Idén, immár tizedik alkalommal rendezik meg a nagysikerű Év Gyógyszerésze és Kedvenc Patikám pályázatok, írja felhívásában a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2019-12-09

A gyógyszeripar a magyar gazdaság egyik sikerágazata – derült ki a Nézőpont Intézet és a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének (MAGYOSZ) közös felméréséből.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2018-06-28

Ha megvalósulnak a magángyógyszerészek elképzelései, a patikusok is aktív szerepet vállalhatnak akár a krónikus betegek gyógyszereinek felírásában, vagy a vakcinák beadásában – derült ki a többi közt azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették a „Kedvenc Patikám” cím elnyerésére indított szavazás megkezdését.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2018-03-14

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelgő nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a Parlamentben Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt kitüntetéseket adott át szerdán Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2017-12-11

Az internetes gyógyszer-kereskedelem már a spájzban van, igaz, most még csak az USA-ban. De mintha az egyedi dobozazonosítóval már az unió is a váltásra készülődne.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2017-04-07

Idén hetedik alkalommal tették közzé az "Év Gyógyszerésze" pályázati felhívását, amelyre április 30-áig lehet nevezni, számol be a Blikk.

#8
PharmaOnline
2014-03-12

Magángyógyszerészek Országos Szövetségénél tisztújítás történt. Itt a lista, kit kerültek az elnökségbe! 

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2013-09-17

Siófokon, a Gyógyszerészek Országos Kongresszusán találkozhatnak a szakma képviselői egymással, október 10-13 között. 

#10
2013-03-01
10:00:00
 • Beköszöntő 

  Tisztelt Kolleganők és Kollega Urak! 

  Kitüntetett figyelem övezi a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége 18. alkalommal megrendezésre kerülő „Gyógyszertár-működtetés 2013” munkakonferenciáját. Érthető az érdeklődés, hiszen óriási a kihívás, számos, az év elején hatályba lépő új jogszabály korvonalazza az új típusú gyógyszerellátás, szolgáltatás feltételrendszerét. 

  A gyógyszertár a jövőben egészségügyi szolgáltatást végző egészségügyi intézmény. A definícióból, 20 éves vita után, végre kimaradt a kiskereskedelmi tevékenységre való utalás. A gyógyszertár tehát a gyógyszertárban forgalmazható valamennyi termék kiszolgáltatásakor egészségügyi feladatot lát el és ezzel összefüggésben teljes körű tájékoztatási kötelezettség terheli. Lehetővé válik, hogy az egészségügyi ellátásokra jogosult részére a hatásos és biztonságos gyógyszerelés elősegítése, valamint a költséghatékony gyógyszeres terápia kialakítása érdekében a gyógyszerész megismerhesse a gyógyszerellátásban részesülő biztosított által, a kötelező egészségbiztosítás terhére igénybevett, gyógyszereléssel kapcsolatos egy éven belüli adatokat. 

  Változott és egyértelművé vált a gyógyszertárban folytatható marketing lehetőségek szabályozása. A jelenlegi módosítás értelmében a személyi jog gyakorlására vonatkozó engedélyt vissza kell vonni, ha a személyi joggal rendelkező gyógyszerész, vagy a gyógyszertárban dolgozó más személy a rendelkezéseket ismételten megsérti. Módosításra került a közforgalmú, fiók- és kézi-gyógyszertárak, továbbá intézeti gyógyszertárak működési, szolgálati és nyilvántartási rendjéről szóló 41/2007. (IX. 19.) sz. EüM rendeletet, de változott a gyógyszertár-áthelyezés szabályozása is. 

  A 2013. évi központi költségvetésről rendelkező 2012. évi CCIV. sz. törvény, az eredeti javaslathoz képest több mint 60 milliárdos emeléssel, 220,981 milliárd Ft-ban rögzítette a gyógyszertámogatás előirányzatát. Egyben meghatározta a generikus ösztönző, a szolgáltatási díj, a finanszírozási előleg és a kisforgalmú gyógyszertárak működtetési célú támogatása kereteit is. A jövőben a gyógyszerek kiadása során nyújtott egészségügyi szolgáltatás keretében a gyógyszertárban végzett valamennyi gyógyszerkiadás esetében gyógyszerbiztonsági ellenőrzést kell végezni a beteg számára egy időben kiadott gyógyszerek vonatkozásában. Evidencia az is, hogy az egészségpolitika mind szakmai, mind gazdasági okokból, szükségszerűen preferálja az alapellátást. Az alapellátásban a gyógyítás meghatározó eszköze a gyógyszeres terápia, így a gyógyszerész szerepe ebben a kérdésben meghatározó. Annak az ellátási szegmensnek a hatékonyságát tudjuk befolyásolni, amelytől elvárjuk a humánus, szakszerű, és lehetőleg az egészségi állapot teljes körű költséghatékony helyreállítását, miközben együttműködésre késztetjük a beteget és lehetőségünk nyílik életvitelének befolyásolására is. 

  Nyilvánvaló azonban, hogy a szakszerű, minőségi és biztonságos munkához a megfelelő feltételek biztosítása sem nélkülözhető. Szakmai téren a korábban indított programjaink garanciát nyújtanak az igényeknek megfelelő gyógyszerészi feladatok ellátására, problémákat vet fel viszont a gazdasági környezet kényszerű szűkülése. Gondoljuk át közösen helyzetünket, ismerjük meg lehetőségeinket és jelöljük ki a célkitűzésekhez vezető utakat. Ehhez a munkához hívom valamennyi gyógyszerész kollegámat, és a gyógyszertár-működtetésben részt vevő szervezetek képviselőit. 

  A márciusi találkozásig üdvözlettel: 

  Dr. Mikola Bálint
  elnök 

  „Istenem, adj nekem türelmet,
  Hogy elviseljem, amit nem tudok megváltoztatni,
  Bátorságot, hogy megváltoztassam, amit tudok,
  És bölcsességet, hogy e kettőt meg tudjam
  különböztetni.”

  (Reinhold Niebuhr)

   

 
[ - MOSZ Info - ]
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az édeskömény Dél-Európában és a Földközi-tenger mellékén őshonos, az ókor óta emésztési panaszok enyhítésére használt gyógynövény, amit fűszerként és élelmiszernövényként is hasznosítanak.