hirdetés
2020. június. 04., csütörtök - Bulcsú.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2018-05-07

A Hungaropharma idén harmadik alkalommal rendezte meg a gyógyszerészek két napos találkozóját, a grandExpot, amelynek központi témája ez alkalommal a gyógyszerészi gondozás volt.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2017-06-14

Növényi eredetű vegyületek már alacsony koncentrációban alkalmazva is képesek megakadályozni a spermiumok petesejt közelében tapasztalható „végső futamát”.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-01-26

Az USA Oregon államában a nők a gyógyszerésztől recept nélkül is átvehetik a fogamzásgátló tablettát. Kaliforniában is bővülnek a patikusok jogosítványai, és nem csak a fogamzásgátlás területén.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2015-02-04

Nyílt levélben kért magyarázatot több szervezet az egészségügyi kormányzattól, hogy miért nem teszi vény nélkül elérhetővé a sürgősségi fogamzásgátló tablettát.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-01-12

Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy az ulipristal-acetát-tartalmú sürgősségi fogamzásgátlót kivesz a vényköteles szerek köréből – az ezt követő helyzetről ír a NOL.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2014-11-27

Ha az Európai Bizottság is jóváhagyja, jövő év elején az ulipristal-acetát tartalmú ellaOne sürgősségi fogamzásgátló az EU minden tagországában kikerül a receptköteles készítmények köréből.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2014-11-11

A sürgősségi fogamzásgátló újszerű felhasználását vizsgálta a WHO, egyedüli európai intézményként a szegedi női klinikán is – számol be a Délmagyar.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2014-08-08

A levonorgestrel és az ulipristal-acetát az egyén testtömegétől függetlenül továbbra is megfelelő a sürgősségi fogamzásgátlás céljára – állapította meg az Európai Gyógyszerügyi Hivatal (EMA) illetékes bizottsága a rendelkezésre álló vizsgálati bizonyítékok alapján.

#9
PharmaOnline
2014-01-22

Az Egészség GPS utat mutat a gyógyszertárakhoz.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2012-03-29

Harmadik éve hirdeti meg a Richter Gedeon Nyrt. és a Terézanyu Klub a Terézanyu pályázatot: idén két kategóriában, a felnőttek mellett már kamaszok írásait is várják..

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Miniszterelnökség a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslattal együtt nyújtotta be az Országgyűlésnek “A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről” szóló törvényjavaslatot. A gyógyszerellátás szempontjából az alábbi fontos rendelkezések maradnak várhatóan továbbra is hatályban.