hirdetés
2022. augusztus. 12., péntek - Klára.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-05-27

A körömgomba a leggyakoribb körmöt érintő betegség. Előfordulása világszerte kb. 5,5%-ra tehető, és az életkor előrehaladtával növekszik az incidenciája.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2018-06-21

A terhesség alatti hormonális változások és az egyre növekvő hasűri nyomás aranyérbetegségre hajlamosít a várandósság alatt. A megelőzésben kulcsszerepe van az életmódnak: a rostokban gazdag táplálkozásnak, a bőséges folyadékfogyasztásnak, a rendszeres mozgásnak.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2018-06-15

Több mint tíz éve már annak, hogy a bőrgyógyászati kórképekben bevezették a célzott biológiai terápiák alkalmazását. Az egyre hatékonyabb szerek az utóbbi évtizedekben forradalmasították a gyulladásos betegségek terápiáját.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2017-07-17

A kissejtes tüdőrákra tipikusan a dohányzással összefüggő karcinogenezis a jellemző. A gyógyszeres kezelésben az utóbbi egy-két évtizedben nem volt előrelépés, ám az új kutatási irányok közül eredménnyel kecsegtető az immunellenőrzőpont-gátlás, valamint az antitest-gyógyszer konjugátum adása.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-12-28

Napjainkban az allergiás rhinitis növekvő gyakoriságú, a népesség 15-30 százalékát érintő betegség. A néhány évente megújuló szakmai irányelvek segíthetnek abban, hogy a betegeknek a lehető legeredményesebb diagnosztikai és terápiás eljárásokat nyújtsák.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-09-10

A klinikai vizsgálatok száma hatalmas, több ezer molekula áll jelenleg is kipróbálás alatt – írja dr. Dank Magdolna a Medical Tribune számára készült cikkében.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2014-09-23

Az antihisztamin szerek daganatellenes hatást fejthetnek ki azáltal, hogy gátolják az úgynevezett mieloid eredetű szuppresszor (MESZ-) sejtek aktivitását, amelyek a tumorsejtek immunválasz előli kitérését segítik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az édeskömény Dél-Európában és a Földközi-tenger mellékén őshonos, az ókor óta emésztési panaszok enyhítésére használt gyógynövény, amit fűszerként és élelmiszernövényként is hasznosítanak.