hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2019-10-16

A gyógyszeres terápiában a metformin volt az elsődlegesen választott készítmény, ám egy új szakmai irányelv nagyobb hangsúlyt fektet a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésére.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2018-12-12

Amerikai kutatók egér modellszervezeten végzett vizsgálatai szerint a metabolizmusért felelős egyes neuronok testmozgást követően két napig is aktív állapotban maradnak, jelentősen csökkentve az éhségérzetet és a vércukorszintet.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2018-08-02

Júliusban diabéteszprogramot indított a Hungaropharma leányvállalataként ismert Patika Management Kft. annak érdekében, hogy a betegeket az orvosokkal szoros együttműködésben hiteles és hasznos információkkal láthassák el. Az Alma Gyógyszertárakat franchise rendszerben működtető cég ügyvezető igazgatójával, dr. Lázár Szabolccsal beszélgettünk.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2018-06-26

Hetente akár egy tucat tojást is megehetnek a cukorbetegek anélkül, hogy ez egészségügyi kockázatot jelentene – derül ki egy ausztrál kutatásból, amelyről a MagyarMezőgazdaság.hu ír.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-05-27

Két, gyakran együtt használt készítmény - egy antidepresszáns és egy koleszterincsökkentő - kombinált használata nem várt mellékhatást okozhat: a vércukorszint hirtelen kiugrását. A glükózszint növekedése a diabéteszesekben a legkifejezettebb, vagyis éppen azokban, akiknél különösen fontos a annak szabályozása. Az Egyesült Államokban a kutatók becslése szerint félmillió-egymillió ember szedi mindkét gyógyszert szimultán.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Január elsejével lépett életbe a kábítószerekkel és pszichotróp anyagokkal, valamint az új pszichoaktív anyagokkal végezhető tevékenységekről és ezen anyagok jegyzékre vételéről és jegyzékeinek módosításáról szóló 66/2012. (IV. 2.) Korm. rendelet egyik módosítása.