hirdetés
2022. október. 06., csütörtök - Brúnó, Renáta.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1023
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-09-20

Az AstraZeneca készítménye egy hosszú hatású antitest-kombináció, melyet már Magyarországon is alkalmazhatnak a COVID-19 betegség kezelésére is felnőttek és serdülők esetén, ha nagy a súlyos megbetegedés kockázata.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-09-02

A polypill 33 százalékkal csökkenti a halálozás esélyét a szív- és érrendszeri megbetegedések esetében, közli a hvg.hu.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-08-23

Augusztus 23-án indul el a jelentős jutalommal együtt járó díj pályázati időszaka, melynek célja, hogy elismerje az orvosok mindennapi munkáját, támogassa az innovatív ötletek, jó gyakorlatok adaptálását.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-08-19

Állami kitüntetéseket adott át többek között az egészségügy területén dolgozóknak is a nemzeti ünnep alkalmából Pintér Sándor a Belügyminisztériumban.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-08-16

A D-vitamin igen népszerűvé vált a járvány során, ám vannak, akik túlzásokba estek, így az orvosok már a D-vitamin túladagolásra figyelmeztetnek, hangzott el az RTL Reggeli című műsorában.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-08-08

A koronavírus-fertőzöttek több mint negyede tapasztalta, hogy tünetei pár nap után visszatérnek, kisebb százalékuk pedig újfent pozitívat is tesztelt akár gyógyszer szedése nélkül is, írja az Infostart.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-07-11

Vannak helyzetek, amikor a gyorsaság döntő: ilyen lehet például egy nyaralás előtti időszak, amikor minél rövidebb idő alatt, minél hatékonyabban szeretnénk megszabadulni a fájdalomtól, ami máskülönben elrontaná a pihenést.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-07-07

Az első antidepresszánsok a triciklikus vagy tetraciklikus antidepresszívumok voltak, ezek hatékonysága a mai napig a legjobbak között van. A Qubit Rihmer Zoltán professzort kérdezte.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-07-05

Megerősítette vezérigazgatói tisztségében Poroszlai Csabát az Egis igazgatósága. A társaság gazdasági igazgatói pozíciójára Vándor Balázst nevezték ki.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-06-29

Kilencedik éve díjazzák Közép- és Délkelet-Európa kiemelkedő tudományos kutatási eredményeit az orvostudomány és a gyógyszerészet területén.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.