hirdetés
2022. október. 01., szombat - Malvin.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 260
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-09-17

Az EMA a BioNTech/Pfizer Comirnaty, valamint Moderna Spikevax nevű koronavírus elleni vakcinájának jelenlegi, feltételes forgalomba hozatali engedélyénék átsorolását javasolja szabványos forgalomba hozatali engedéllyé.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-09-13

Az Európai Gyógyszerügynökség a BioNTech/Pfizer biotechnológiai vállalat az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyaga legújabb adaptált változatának európai uniós forgalmazását javasolta.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-09-03

Az Európai Gyógyszerügynökség a Nuvaxovid nevű oltóanyag emlékeztető oltásként való jóváhagyását javasolta.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-08-25

Az ötödik járványhullámban akár hatezer oltatlan halála is megelőzhető lett volna a vakcina felvételével – magyarázta egy friss kutatás alapján Oroszi Beatrix epidemiológus az InfoRádióban.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-05-26

A kooperáció, az együttes fellépés kezdetének is tekinthető az az online konferencia, amelyet május 25-én rendezett a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége a gyógyszertárak fenntarthatóságáról, az ágazat jelenlegi helyzetéről és jövőbeni lehetőségeiről a gyógyszerellátás szereplői, köztük a gyógyszerészeti érdekképviseleti szervezetek részvételével.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-03-17

Az Egészségügyi Világszervezet az orosz-ukrán háború miatt elhalasztja a Szputnyik V vakcina sürgősségi felhasználásra vonatkozó értékelését, írja a Portfolio.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-02-25

Megjelent egy tanulmány, amely először közöl adatokat arról, hogy a Magyarországon használt vakcinák közül melyiknek a hatékonysága idővel hogyan csökken, írja a Telex.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-02-04

Debrecenben lesz olyan oltóanyag gyár, ahol tudunk majd gyártani orosz vakcinát, mondta a Telex szerint Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című músorában.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-02-02

Oroszország azon dolgozik, hogy Magyarországra hozza a Szputnyik V gyártási technológiáját, a hvg.hu szerint ez is elhangzott a keddi Putyin–Orbán-egyeztetésen.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-02-02

Oroszország idén négy technológiai platformot hoz létre az új fertőzések elleni biztonságos és hatékony vakcinák gyors kifejlesztésére, jelentette ki Tatjana Golikova miniszterelnök-helyettes.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.