hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 18
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2018-12-05

Az elhízás gyógyszeres kezelésére engedélyezett lorcaserin csökkenti az obezitással összefüggő veseműködési zavarokat, írja az OTSZ Online.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2018-10-17

A folyamatos vagy túlzott mértékű tápanyagfogyasztás arra serkenti a szervezetet, hogy az energiát zsír formában raktározza, ami elhízáshoz vezethet. A szerző az elhízás okait, a táplálkozási és genetikai tényezőket, a mozgásszegény életmódot és a lehetséges megoldásokat elemzi.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2018-03-08

Az aránytalanul túlzott energia bevitel miatt kialakuló dysbacteriosis egy összetett folyamat során az egész szervezetre kiterjedő, a sejtek szintjén oxidatív stresszként megjelenő szubklinikus gyulladást idéz elő.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2017-12-05

A menopauzától kezdődően, az öregedés részjelenségeként számos kórkép gyakoribbá válik; ezek felfedezése, követése és kezelése komplex szemléletet igényel. Ezzel az igénnyel jött létre a menopauzaambulanciák hálózata, amelyet szakmailag a Magyar Menopausa Társaság koordinál.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2017-09-26

A legfrissebb kutatási eredmények szerint az optimális gasztrointesztinális mikrobapopuláció fenntartását és helyreállítását segítő probiotikumok a már jól ismert terápiás területek mellett a gyulladásos bélbetegségek és a funkcionális gasztrointesztinális betegségek kezelésében, továbbá a gyomor-bél rendszeri műtétek szövődményeinek kivédésében és az elhízás megelőzésében is szerepet kaphatnak.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2016-10-05

A humángyógyszerek egyes uniós tagországokban tapasztalt hiánya, az élelmiszer-minőség problémaköre, és a védőoltások voltak napirenden az európai uniós tagországok egészségügyi minisztereinek informális találkozóján, amelyet kedden tartottak Pozsonyban.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-09-20

A fejlett országok lakosságának mind nagyobb hányada küzd a túlsúly problémájával, a felszaporodott kilóktól megszabadulni azonban nem könnyű. Az ésszerűtlen fogyókúrát akár tartósan is megsínyli a szervezet, nem mindegy tehát, hogyan diétázunk!

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-07-15

A módszer iránti érdeklődés jelentős növekedése tapasztalható az utóbbi években, elsősorban a Clostridium difficile-fertőzésben történt sikeres alkalmazás alapján, közli a Medical Tribune cikke alapján a MedicalOnline.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-02-19

Az egészséges életmódnak élethosszig kell tartania, és ehhez a populációszintű, valamint a nagy kockázatra fókuszáló prevenciós stratégiák együttes alkalmazása szükséges, írja a Medical Tribune.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-08-26

Biztonsági okból 19 hatóanyagot vontak vissza az EU-tagállamok gyógyszerpiacairól 2002 és 2011 között, alapvetően az alkalmazásukkal összefüggő kardiovaszkuláris kockázat, májkárosító hatás vagy neurológiai-pszichiátriai eltérések miatt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Január elsejével lépett életbe a kábítószerekkel és pszichotróp anyagokkal, valamint az új pszichoaktív anyagokkal végezhető tevékenységekről és ezen anyagok jegyzékre vételéről és jegyzékeinek módosításáról szóló 66/2012. (IV. 2.) Korm. rendelet egyik módosítása.