hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 13
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2019-09-11

A neuropátiás fájdalom teljes prevalenciáját a lakosság körében 7−8%-ra teszik. Az esetek többségében a neuropátiás fájdalom a beteg egész hátralevő életét megkeseríti, jelentős életminőség-romlással jár és az esetek legalább harmadában depresszióval szövődik.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2019-04-29

Az antiepileptikumként ismert pregabalint és gabapantint egyre gyakrabban írják fel krónikus fájdalom esetén, noha ezen indikációban a hatásosságuk kérdéses.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2017-09-15

A 2-es típusú cukorbetegség gyakran lappangva, tünetek nélkül alakul ki, ám ahogy egyre több ideig esnek a referencia tartományon kívül a glükóz értékek, annál több panasz jelentkezhet.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-06-20

Nem csoda, hogy a gyógyszergyárak termékei kudarcot vallottak: a fájdalomérzést közvetítő neuronok ioncsatornáit és receptorait befolyásoló szerek azért nem csillapítják megfelelően a krónikus neuropátiás fájdalmat, mert nem a megfelelő neuront veszik célba, írja a Science tanulmánya.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2016-09-21

Neuropátiás fájdalmakra megoldást nyújtó, új hatásmechanizmusú fájdalomcsillapító gyógyszer fejlesztését kezdték meg a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Semmelweis Egyetem (SE) részvételével.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-07-27

Nem csak bőrszárazság okozhat viszketést. Gyakran anyagcsere-betegségek, központi idegrendszeri kórképek vagy gyógyszermellékhatás vezet a kellemetlenséghez.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-05-31

Fokozhatja a jelentősebb veleszületett defektusok kockázatát az utódokban – írja a Neurology alapján az OTSZ Online.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2014-12-10

Hat új gyógyszer-engedélyezési javaslat és egy indikációbővítési jóváhagyás született az EMA–CHMP októberi ülésén.

#9
PharmaOnline
2014-06-11

Több mint 500 magyar beteg vehet részt a rákbetegséggel társult fájdalom tanulmányozását szolgáló egyik legnagyobb klinikai vizsgálatban – írja az MNO.

#10
PharmaOnline
2013-12-03

Az epilepszia és egyes fájdalomformák kezelésére széles körben rendelt generikus gabapentin hatásosnak és biztonságosnak tűnik az alkoholdependencia terápiájában. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Köztudott, hogy az alkohol kis mennyiségben izgalmi állapotot okoz, nagyobb mennyiségben álmosít, de miért éppen a sör az, amit a legtöbben a relaxálás italának tekintenek?