hirdetés
2021. április. 23., péntek - Béla.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2019-02-12

Az Index a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvános adatai alapján összeállította, milyen receptköteles gyógyszert szedtek a legtöbben Magyarországon 2018-ban.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2018-02-21

Az antraciklin típusú kemoterápiás szerek mellett adagolt szer kivédheti a kemoterapeutikumok kardiotoxikus mellékhatását.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-02-24

A nebivolol az egyetlen olyan, értágító hatású, harmadik generációs β-receptor-blokkoló, amely β1-szelektív. Számos pleiotrop hatással rendelkezik, amelyek megkülönböztetik a hatóanyagcsoport többi molekulájától.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-12-02

A daganatellenes kezeléssel összefüggésben egyre nagyobb jelentőségre tesz szert a szív- és érrendszeri mellékhatások előfordulása. Ma már ismert a gyógyszeres és irradiációs kezelések okozta szívizom-károsodás folyamata, jelentősége, a kardiotoxicitás vizsgálati protokollja, a korai, szubklinikus eltérések detektálása, a preventív és kuratív gyógyszerek, ami jelentősen meghatározza a későbbi életkilátásokat.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-06-09

Az ESC 2012-ben publikált szívelégtelenség-irányelve több, időközben napvilágot látott bizonyítékon alapuló újdonságot, változást tartalmazott.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2015-11-20

A beteg és az orvos életre szóló szövetsége a hipertónia során számos nehézséget okozhat az orvosnak is.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2015-05-26

Az EMA az újraértékelés után is javasolja a GVK Biosciences által végzett klinikai vizsgálatok alapján engedélyezett generikumok forgalmazásának felfüggesztését az Unióban.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2012-05-15

Egyes szívgyógyszereknél tapasztalt ellátási problémák miatt két másik, azonos hatóanyagot tartalmazó készítmény került fel a szerdától érvényes, a közgyógyellátásban kapható termékek listájára.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Már az ókorban is alkalmazták: a csatákban szerzett sérüléseket, töréseket a nadálytő gyökeréből készült masszával kenték be a seb védelme és a gyógyulás gyorsítása céljából. Napjainkban hátfájás, ízületi fájdalom, húzódások és zúzódások kezelésre alkalmazzák.