hirdetés
2021. április. 14., szerda - Tibor.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 22
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2019-10-14

A Viagra már nem csak potencianövelő szerként bizonyíthat, a csontvelő-átültetés előtt álló embereken is segíthet – derült ki egy új tanulmányból, amelyről az Origo ír.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2019-09-26

Úgy tűnik, most először sikerült a kutatóknak az emberek biológiai életkorát mutató óra mutatóját gyógyszeresen visszaforgatni.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2018-04-23

Az autoimmun és gyulladásos reumatológiai betegségek kezelésében egyre hatékonyabb gyógyszerekkel rendelkezünk, amelyek birtokában jelentősen javul a betegek életminősége.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2017-06-26

Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert, 60 ampulla növekedési hormont foglaltak le a pénzügyőrök az M70-es autóúton.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2017-06-13

A hipofízis jóindulatú daganata sokaknál alakul ki, többnyire gyógyszeres terápiával kezelhető, de előfordulhat, hogy műtétre van szükség.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-11-03

A biohasonló inzulinok az eredeti készítmények engedélyezett másolatai. Reális alternatívái lehetnek a ma rendelkezésre álló gyógyszerkészítményeknek.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-08-29

Ha az étrend nem fedezi a megnövekedett vitamin-, nyomelem- és ásványianyag-szükségletet, a kifejezetten a várandósság időszakára „szabott” multivitamin-készítmények hozzájárulhatnak a magzat egészséges fejlődéséhez és az anyai szervezet vitaminhiányát is kivédik.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-08-03

A stressz leggyakrabban egészségromboló hatása miatt kerül szóba, ám az unikornis.hu cikkében kutatásokra hivatkozva arról ír, hogy hatását illetően sokat számít, építőnek vagy rombolónak tekintjük-e.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-07-28

Ha a kortársakhoz képest nagyobb magasságbeli különbségeket észlel a szülő, érdemes megvizsgálni a gyermek csontkorát, ami lényegében a biológiai érettségét mutatja meg.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-06-01

2011-ben 350 millió beteget kezeltek biológiai gyógyszerekkel, s ugyanebben az esztendőben már 650 új biológiai készítmény fejlesztése, kipróbálása zajlott világszerte, hangzott el a Medical Tribune által szervezett, „Tájékozódási pontok a biológiai terápiák változó világában” címmel megtartott továbbképzésen.  

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Már az ókorban is alkalmazták: a csatákban szerzett sérüléseket, töréseket a nadálytő gyökeréből készült masszával kenték be a seb védelme és a gyógyulás gyorsítása céljából. Napjainkban hátfájás, ízületi fájdalom, húzódások és zúzódások kezelésre alkalmazzák.