hirdetés
2023. február. 07., kedd - Tódor, Rómeó.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 670
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2023-01-18

2022 decemberében született meg az a törvény, amely szerint az FDA már nem tartja szükségesnek egy új szer emberi tesztje előtt állatokon is kísérletet végezni – írja a National Geographic.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2023-01-04

Bár az alternatív terápiák gyakran kuruzslásnak tűnnek, megfelelő szakmai hozzáértéssel és helyes alkalmazással csodás dolgokat eredményezhetnek – mondta Horváth József molekuláris genetikus a Magyar Nemzetnek.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-12-22

Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a gyógyszeripari innovációk megtérüléséről, az új kutatás-fejlesztési irányokról, és a Richter nemzetgazdasági hozzájárulásáról is.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-12-02

Bár hazánk még az európai középmezőnybe tartozik a klinikai vizsgálatok számát tekintve, már itthon is érezteti hatását az a tendencia, amelynek nyomán a nálunk is leggyakoribb, III. fázisú vizsgálatokat egyre inkább Kínában, Japánban végeztetik el.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-12-02

Uniós támogatással, 159,224 millió forintos összköltségű projekt keretében a daganatos és az autoimmun betegségek korai felismerését segítő új immunkémiai technológiát dolgoz ki a Szegeden és Kübekházán működő Anthelos Kft.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-11-04

A JAK-inhibitorok megjelenése új, hatékony és biztonságos terápiás lehetőségeket nyitott a reumatológiai kórképek kezelésében, mivel a JAK–STAT útvonal gátlásával különféle citokinek hatásának egyidejű blokkolása válik lehetővé.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-11-03

A Richter Gedeon Nyrt. új molekuláris biológiai laboratóriumot épített fel és rendezett be debreceni telephelyén. A beruházás egy több éves, részben uniós forrásból megvalósult, 4,83 milliárd forintos kutatási-fejlesztési (K+F) projekt része volt, amely a biotechnológiai gyógyszerfejlesztést segíti.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-11-02

A Debreceni Egyetem kutatói olyan technológiát dolgoztak ki, amely a meggy antocianin-tartalmának kinyerésével lehetővé teszi egy új élelmiszer-kiegészítő fejlesztését. A kutatás során fejlesztett étrendkiegészítő gélt a napokban vette nyilvántartásba az OGYÉI.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-10-21

Életünk a Kémia címmel új videósorozatot indított az ELKH Természettudományi Kutatóközpont (TTK), amelynek első három része már elérhető a projekt honlapján.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-10-12

Mely esetekben van szükség LMWH injekcióra, miként kell beadni és milyen mellékhatásai lehetnek? – erről beszélt Ercsei Ibolya, a Trombózis-és Hematológiai Központ hematológusa.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.