hirdetés
2022. szeptember. 27., kedd - Adalbert.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 132
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2022-07-18

A személyi jogos gyógyszerész kompetenciája, hogy kollégáinak előírja a maszkhasználatot, mint a biztonságos munkavégzés feltételét, a betegeket pedig megkérje a maszkhasználatra.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-05-06

Moldovának 455 ezer, Észak-Macedóniának 72 ezer, míg Montenegrónak 30 ezer antigén gyorstesztet küld Magyarország.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-05-05

A következő időszakban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációjának gyors emelkedése várható, így az erre érzékenyeknél az allergiás tünetek megerősödhetnek.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-03-17

Kevesebb mint három hét alatt a harmadik vakcinaadomány-szállítmányt indítjuk útnak Délkelet-Ázsia irányába. Thaiföld és Kambodzsa után most Vietnámba indul magyar segítség.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-03-10

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára művészeti és egészségügyi díjakat adott át március 15. alkalmából a Pesti Vigadóban csütörtökön.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-03-07

Személyes jelenléttel is megtarthatóak a szakmai konferenciák, fórumok, előadások, továbbképzések, tanfolyamok és tréningek.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2022-02-04

A koronavírus járvány alatt közel megnégyszereződött a hamis gyógyszerek forgalma – derült ki azon a minapi online webináriumon, ahol arról is szó esett, milyen szerepük van a gyógyszerészeknek a gyógyszerhamisítás és illegális forgalmazás elleni fellépésben.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-01-26

Az ecuadori kormány kérésére Magyarország 150 ezer adag AstraZeneca-vakcinát adományoz a dél-amerikai országnak, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-01-11

Spanyolország januárban 344 ezer adagot vásárol a Pfizer gyógyszergyár koronavírus elleni tablettájából, jelentette be Pedro Sánchez miniszterelnök Madridban.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-01-11

Már az év első felében elérhető lesz az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) omikron nevű változatára szabott oltóanyag a vakcinákért felelős német szövetségi szakhatóság, a Paul Ehrlich Intézet (PEI) szerint.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.