hirdetés
2023. február. 07., kedd - Tódor, Rómeó.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 150
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> Vashiány
2023-01-31

Az anémia a terhes nők 38%-ánál, míg a nem várandós nők 29%-ánál fordul el. A tipikus tüneteken túl a vashiányos anémia rizikófaktornak bizonyul terhesség alatt az anyai, a magzati és az újszülöttkori kimenetek vonatkozásában, míg a nem várandós nők anémiája a perioperatív kimeneteket tekintve vezethet rosszabb eredményekhez.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> Vashiány
2023-01-31

Számos országban nemzeti ajánlások születtek a terhesség alatti vasszupplementációra vonatkozóan. A várandós nők egy része azonban nem pótolja ajánlásszerűen a vasat. A vaspótlás fontosságának megismertetése kapcsán további erőfeszítésekre lenne szükség – mind a terhességet megelőző, mind a terhesség alatti tanácsadások keretében.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-12-14

Gyermekkori elhízás, e-cigaretta, ételallergia és csigolyafejlődési rendellenesség: ezek a témák állnak az idei Egészségértés Díjat kiérdemlő kezdeményesek fókuszában.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-12-07

A koronavírus elleni és az influenza elleni védőoltások egyidejű beadatását ugyan bárki megteheti, Rusvai Miklós virológus azonban nem javasolja, írja a Bors.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-11-23

A tíz legjobb pályamű közül december 4-iég online lehet szavazni az 1 millió forintos díjat elnyerő közönségkedvencre az AIPM által meghirdetett Egészségértés Díj keretében.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-10-12

Mely esetekben van szükség LMWH injekcióra, miként kell beadni és milyen mellékhatásai lehetnek? – erről beszélt Ercsei Ibolya, a Trombózis-és Hematológiai Központ hematológusa.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-09-29

A terhességi cukorbetegség egyre több nőt érint, így sokakat foglalkoztat. Porochnavecz Marietta, a Cukorbetegközpont diabetológusa megválaszolja az állapottal kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-09-12

Rusvai Miklós friss tanulmánya szerint az ebek és az emberek vitaminszükséglete nagyjából hasonló. Ugyanakkor az állattartók csak kis százalékban figyelnek oda tudatosan ezek pótlására.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-06-17

A herpeszvírusok népes családja több mint 200 herpeszvírust ölel fel, köztük 8 olyat is, amik képesek az embereket megbetegíteni. Bárányhimlő, övsömör, Pfeiffer-féle mirigyláz és rosszindulatú daganatok egyaránt szerepelnek a herpeszvírusok okozta kórképek között.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2022-04-19

Egy női fertőzés kiderítése régen hetekbe, de minimum napokba és súlyos tízezrekbe került. A terhességi gyorstesztek és a Covid-tesztek használata ma már mindennapossá vált, és sok nő ismerkedik új, női gyorstesztekkel is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.