hirdetés
2020. június. 04., csütörtök - Bulcsú.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2019-02-13

A Richter Gedeon Nyrt. és az Allergan leányvállalata forgalmazási és szállítási megállapodást kötött.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2019-02-04

A Richter Gedeon Nyrt. és a Pantarhei Bioscience BV licenc és szállítási megállapodást kötött egy új, kombinált orális fogamzásgátló értékesítéséről, közölte a PharmaOnline-nal a Richter.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2017-12-05

A menopauzától kezdődően, az öregedés részjelenségeként számos kórkép gyakoribbá válik; ezek felfedezése, követése és kezelése komplex szemléletet igényel. Ezzel az igénnyel jött létre a menopauzaambulanciák hálózata, amelyet szakmailag a Magyar Menopausa Társaság koordinál.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-07-06

Egy friss vizsgálat szerint az újabb gesztagéneket  tartalmazó kombinált hormonális fogamzásgátlók alkalmazását kísérő tromboembólia-kockázat mintegy kétszerese a levonorgestrelt vagy norethisteront tartalmazó készítményekének. A norgestimat kivétel.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2014-11-27

Ha az Európai Bizottság is jóváhagyja, jövő év elején az ulipristal-acetát tartalmú ellaOne sürgősségi fogamzásgátló az EU minden tagországában kikerül a receptköteles készítmények köréből.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2014-08-08

A levonorgestrel és az ulipristal-acetát az egyén testtömegétől függetlenül továbbra is megfelelő a sürgősségi fogamzásgátlás céljára – állapította meg az Európai Gyógyszerügyi Hivatal (EMA) illetékes bizottsága a rendelkezésre álló vizsgálati bizonyítékok alapján.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-12-18

Dr. Margaret Hamburg, az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságának (FDA) biztosa nyilatkozatot tett közzé a levonorgestrelt tartalmazó sürgősségi fogamzásgátlókat, s ezen belül is elsősorban, a Plan B One-Step márkanevű, 1,5 mg levonorgestrol tartalmú tablettát érintően.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-12-15

A Bayer bejelentette, hogy az európai és az egyesült államokbeli gyógyszerengedélyezési hatóságokhoz egyaránt benyújtotta kérelmét egy új, hosszú távú fogamzásgátló elfogadása érdekében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Miniszterelnökség a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslattal együtt nyújtotta be az Országgyűlésnek “A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről” szóló törvényjavaslatot. A gyógyszerellátás szempontjából az alábbi fontos rendelkezések maradnak várhatóan továbbra is hatályban.