hirdetés
2022. augusztus. 16., kedd - Ábrahám.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 64
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-08-03

Dr. Kádár János immunológus, infektológus, az Immunközpont főorvosa elmondta, hogy milyen panaszok köthetőek a kullancscsípéshez, melyekkel indokolt orvoshoz fordulni.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-07-25

Gyerekeknél a szúnyogcsípés miatt megjelenő duzzanat lehet a felnőtteknél kialakuló tünetekhez képest jóval nagyobb, erős viszketés is jelentkezhet, ezért sokan allergiás reakciót sejtenek az ijesztő bőrtünetek mögött.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-02-16

Világraszóló magyarok, világformáló találmányok címmel nyílt nagyszabású tudománytörténeti kiállítás a Millenárison. A kiállításon a Lyme-kór diagnosztikájáról is szó esik.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2022-01-13

Bejelentési, majd egy új, uniós logó közzétételi kötelezettség is vonatkozik legkésőbb idén január 28-tól azokra a kiskereskedőkre és gyógyszertárakra, amelyek webáruházban értékesítenek nem vényköteles állatgyógyászati készítményeket.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2021-11-24

A Yale Egyetem kutatói egy olyan oltóanyagot fejlesztettek ki, amely tengerimalacokon végzett vizsgálatok szerint védelmet nyújt a Lyme-kórt okozó baktérium ellen, ráadásul más kullancsok által terjesztett betegségek ellen is protektív hatású lehet.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2021-10-01

A Lyme-kór laboratóriumi diagnózisa során a leggyakrabban használt módszerek a fertőzöttek 30-50 százalékát ismerik fel, és nagy a szórás a több mint százféle szerológiai (indirekt) teszt között, írja a Weborvos.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2021-09-28

Piacra lépett a legújabb, magyarok által fejlesztett innovatív labordiagnosztikai eljárás a DualDur, amely azonosítja a kullancsok terjesztette Lyme-kór okozóját a betegség bármely időszakában.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2021-04-28

Az ELKH Ökológiai Kutatóközpont új programjában a kutatók a lakosság bevonásával térképezik fel a krími-kongói vérzéses láz terjesztőjeként ismert Hyalomma kullancsok terjedését.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2021-03-19

Duda Ernő, a szegedi egyetem immunológus-, genetikus professzora az Indexnek azt mondta, bár ódzkodik a kínai oltóanyagtól, de nem vitatja annak hatásosságát.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2021-03-01

A kullancs-encephalitist is okozó vírusfertőzést nyugodtan nevezhetnénk a „tévhitek betegségének”, hiszen sok félreértés él róla az emberekben pro és kontra egyaránt. Az érem egyik oldala, hogy a vírus nevét meghallva mindenki valami borzalmas tünetekkel járó betegségre gondol, ami válogatás nélkül szedi halálos áldozatait, holott az encephalitist is okozó vírus akár tünetmentes formában is jelen lehet a szervezetben. Az érem másik oldala viszont, hogy a dolog nem úgy áll, hogy aki felgyógyult az akut fertőzésből, az örökre maga mögött tudhatja az egészet.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az édeskömény Dél-Európában és a Földközi-tenger mellékén őshonos, az ókor óta emésztési panaszok enyhítésére használt gyógynövény, amit fűszerként és élelmiszernövényként is hasznosítanak.