hirdetés
2022. október. 06., csütörtök - Brúnó, Renáta.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2020-11-24

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki engedély nélkül, gyógyszerként forgalmazott egy háztartási hipóhoz hasonló hatású készítményt, tájékoztatott a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2019-09-24

A csökkentett nátrium-tartalmú só használata néhány Hgmm-rel csökkenti a vérnyomást, és mintegy felére redukálja a kockázatát annak, hogy a jövőben hipertónia alakuljon ki.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2018-07-10

Az élelmiszerekben található ízanyagok némelyike képes az immunrendszert aktiválni a nyál összetételének megváltoztatásán keresztül.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2018-03-09

Két új, a közétkeztetés minőségét javító kampányt hirdet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2017-12-12

A Lactobacillus murinus-ban gazdag bélflóra képes a fokozott konyhasófogyasztás okozta hipertónia kivédésére – derül ki laboratóriumi és állatkísérletes kutatásokból és egy kis létszámú humán vizsgálatból.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2016-10-26

A Klapka Üzletház Kft. jogsértő módon reklámozta Arany Só elnevezésű arany kolloidos étkezési sóját, valamint Arany Só Mini Szanatórium elnevezésű inhalátorát, mert tiltott gyógyító és az egészségre gyakorolt, megalapozatlan hatásokkal népszerűsítette azokat.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-07-06

Krónikusnak azt a sebet nevezzük, amely nem tud keresztüljutni a sebgyógyulás klasszikus fázisain – véralvadás, gyulladás, sejtosztódás, újramodellezés – legalább hat hét alatt. A típusos krónikus sebek kezelése kapcsán a bizonyítékokon alapuló nemzetközi irányelvekre támaszkodhatunk, amelyek hangsúlyozzák az oki kezelés – például a vénás nyomás csökkentése – szerepét.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-02-19

Az egészséges életmódnak élethosszig kell tartania, és ehhez a populációszintű, valamint a nagy kockázatra fókuszáló prevenciós stratégiák együttes alkalmazása szükséges, írja a Medical Tribune.

#9
PharmaOnline
2014-05-15

A korai elhalálozásért felelős négy legjelentősebb kórképcsoport – a kardiovaszkuláris betegségek, a krónikus légúti betegségek, a rák és a diabétesz – elleni küzdelem részét képező átfogó intervenciós terv célja a 6 legfontosabb rizikótényező kedvezőtlen kihatásainak mérséklése.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.