hirdetés
2022. december. 05., hétfő - Vilma.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 17
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-11-08

A szervezet gyulladásos betegségeihez gyakran társulnak szemészeti szövődmények, melyek korai felismerése előnyös, és célszerű elkülöníteni őket más, hasonló tünetekkel járó szemészeti betegségekről.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-06-10

Krónikus szívelégtelenségben a közelmúltban napvilágot látott randomizált, kontrollált vizsgálatok eredményeinek köszönhetően a kezelési lehetőségek palettája folyamatosan bővül. Az elmúlt 2-3 évben két új gyógyszer, illetve gyógyszercsoport jelent meg a kórkép kezelésében.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2019-02-28

A hazai intézmények onkológiai osztályain nagy számban zajlanak klinikai gyógyszervizsgálatok, amelyek révén számos rákbeteg ellenőrzött és minőségbiztosított körülmények között jut hozzá ígéretes onkológiai kezelésekhez.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2019-02-18

A gyógyszeripari K+F komoly részesedést képvisel Magyarország innovációs költségvetésében: négyszer annyit költ kutatásfejlesztésre ez az ágazat, mint az IT szektor.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2018-10-03

Maradnak velünk a papír vények; jövőre is kötelező lesz felírási igazolást adni az e-receptekhez – írja kiadónk Gyógykomm konferenciájáról szóló beszámolójában a MedicalOnline.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2017-10-09

Ma már lehetőség van arra, hogy a gyógyszervizsgálatokhoz szükséges klinikai vizitek a betegek otthonában, vagy valamely semleges helyszínen történjenek meg – derült ki a többi közt az első magyar betegszervezeti tudásbörzén, melyről a MedicalOnline tudósít.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2016-11-04

A nem megfelelő gyógyszerválasztás és az indokolt gyógyszeres terápia hiánya súlyos nemkívánatos hatások megjelenéséhez vezethet. Két friss tanulmány szerint szisztematikus értékeléssel felfedezhetők, és potenciálisan befolyásolhatók a farmakoterápiás problémák hátterében álló legfontosabb kockázati tényezők, és csökkenthető a nem megfelelő gyógyszerrendelés miatti kórházi kezelés kockázata.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2014-11-03

Miként birkózik meg egy több profilú, közösségi kórház vezető főgyógyszerésze a hétköznapok kihívásaival? – a többi közt erről is beszélgettünk dr. Cseh Ibolyával, a fővárosi Szent Margit Kórház vezető szakemberével.

#9
PharmaOnline
2014-01-16

Milyen kihívások előtt áll a gyógyszerészet? Felkészültünk a kutatás és -fejlesztés, a gyógyszergyártás és a gyógyszerellátás előtt álló változásokra? És mire számíthatnak a gyógyszerészi karra jelentkezők? Van esély a pályamódosításra? A PharmaOnline körképében a gyógyszerészi hivatás ismert és elismert szaktekintélyei mondják el véleményüket. 

#10
PharmaOnline
2014-01-13

Az okostelefonok egyre nagyobb teret nyernek, ám a jelenleg rendelkezésre álló egészségügyi tárgyú mobilalkalmazások tartalma azonban nem eléggé megbízható, és szigorítani kellene az engedélyezési eljárást is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés