hirdetés
2020. május. 29., péntek - Magdolna.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-05-05

Februári, márciusi és áprilisi ülésein közel húsz gyógyszer engedélykérelméről döntött támogatólag az Európai Gyógyszerügyi Hivatal (EMA) Humán alkalmazásra szánt orvosi termékekkel foglalkozó bizottsága (CHMP).

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-09-08

A kullancsok hazánkban előforduló fajai számos betegséget terjeszthetnek, amelyek közül a vírusos agyvelőgyulladás ellen létezik és erősen ajánlott, míg a Lyme-kór ellen, sajnos, nincs védőoltás.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2016-05-17

Mostantól olyan gyógyszerekhez is hozzájuthatnak a hazai kórházak betegei, amelyeket még sehol sem törzskönyveztek, de a kettes fázisú gyógyszerpróbákon túl vannak, írja a NOL.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-01-16

Az EMA által 2014-ben forgalomba hozatalra javasolt gyógyszerek egyötöde ritka betegségek terápiájára szolgál. Ezzel olyanoknak ad reményt, akik kezelésére korábban alig volt más alternatíva.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2014-12-10

Hat új gyógyszer-engedélyezési javaslat és egy indikációbővítési jóváhagyás született az EMA–CHMP októberi ülésén.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2014-11-11

Kivételes forgalomba hozatali engedélyt kaphat és így az EPP első jóváhagyott gyógyszere lehet az afamelanotid hatóanyagú Scenesse implantátum.

#7
PharmaOnline
2013-11-13

Mit tehet a gyógyszerügyi hatóság azért, hogy a bizonyítottan hatásos terápiák megítélése javuljon a lakosság körében?  A GYEMSZI OGYI főigazgatóját, dr. Kőszeginé dr. Szalai Hildát aktuális kérdésekről faggatta a PharmaOnline

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Január elsejével lépett életbe a kábítószerekkel és pszichotróp anyagokkal, valamint az új pszichoaktív anyagokkal végezhető tevékenységekről és ezen anyagok jegyzékre vételéről és jegyzékeinek módosításáról szóló 66/2012. (IV. 2.) Korm. rendelet egyik módosítása.