hirdetés
2021. április. 23., péntek - Béla.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2019-08-13

A TARA Biosystems a napokban hozta nyilvánosságra új szívmodelljének kardiotoxicitás-prognosztikai eredményeit, melyek gyógyszerek széles skálájának kockázatait értékelték.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2019-04-12

A hatóanyagok jelentős része nem kívánatos hatással van a szív- és érrendszer működésére. Szívgyógyszerek is lehetnek kardiotoxikusak.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2018-02-21

Az antraciklin típusú kemoterápiás szerek mellett adagolt szer kivédheti a kemoterapeutikumok kardiotoxikus mellékhatását.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-05-17

A négy hatástani csoportban újonnan törzskönyvezett myelomaellenes gyógyszerek bevezetése – a kórkép gyógyíthatatlansága ellenére – jelentős új reményt ad érintett betegeinknek.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-12-02

A daganatellenes kezeléssel összefüggésben egyre nagyobb jelentőségre tesz szert a szív- és érrendszeri mellékhatások előfordulása. Ma már ismert a gyógyszeres és irradiációs kezelések okozta szívizom-károsodás folyamata, jelentősége, a kardiotoxicitás vizsgálati protokollja, a korai, szubklinikus eltérések detektálása, a preventív és kuratív gyógyszerek, ami jelentősen meghatározza a későbbi életkilátásokat.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-05-31

Miért nem veszik tekintetbe a daganatellenes szerek adagolása során, hogy a női és a férfi szervezet farmakokinetikai és farmakodinámiás paraméterei eltérőek?

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2015-08-03

Gyógyszerkipróbálások egy három centiméteres tüdő, egy szilícium-chip-ben dobogó miniatűr szív vagy egy számítógéppel kommunikáló mini agy használatával – a futurisztikusnak tűnő elképzelés ma már realitás.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2014-05-30

Az úgynevezett biológiai gyógyszerek megjelenése nemcsak az alkalmazó orvosokat, de a finanszírozókat is új helyzet elé állította – derült ki a Medical Tribune által szervezett szakmai háttérbeszélgetésen, amelyen dr. Dank Magdolna, a Semmelweis Egyetem I. Számú Belgyógyászati Klinika Onkológiai részlegének vezetője, valamint a Corvinus Egyetem munkatársa, Dankó Dávid vázolta fel a témával kapcsolatos dilemmákat.

#9
PharmaOnline
2013-03-04

A daganatos betegek terápiáját kísérő mellékhatások kezelése kiemelkedő feladat, amiben a gyógyszerészeknek is fontos szerepük van.

#10
PharmaOnline
2013-02-21

A rosszindulatú daganatok kezelésének részét képezi a citosztatikumok okozta mellékhatások figyelemmel kísérése, korai felismerése és hatékony kezelése is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Már az ókorban is alkalmazták: a csatákban szerzett sérüléseket, töréseket a nadálytő gyökeréből készült masszával kenték be a seb védelme és a gyógyulás gyorsítása céljából. Napjainkban hátfájás, ízületi fájdalom, húzódások és zúzódások kezelésre alkalmazzák.