hirdetés
2022. szeptember. 24., szombat - Gellért, Mercédesz.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 203
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-08-08

A GVH 32 milliós bírságot rótt ki a Fatbond fogyókúrás termék forgalmazójára és egy reklámügynökségre, amiért megtévesztő állításokkal népszerűsítették a fogyasztószert.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-07-19

A laboratóriumi vizsgálatok eredménye szerint a tesztelt 21 étrend-kiegészítő mindegyikén megfelelő volt a csomagoláson jelölt omega-3 zsírsav mennyisége, 17 terméknél jelölési hibák fordultak elő.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-07-08

A Debreceni és a Nagyváradi Egyetem közös filmsorozata Hajdú-Bihar megye és Nagyvárad környékének gyógynövényeit, azok gyógyszerészeti hasznosítását mutatja be.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-07-08

A fájdalom- és lázcsillapítók a leggyakrabban alkalmazott gyógyszerek közé tartoznak. Nincs ez másként a nyaralások, utazások alkalmával sem. Mit ajánlhat a gyógyszerész?

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-03-04

Akut mozgásszervi panaszoknál a topikális nem szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID-ok) alkalmazását számos szakmai szervezet támogatja, amelyek biztonságosabbnak és jobban tolerálhatónak ítélik meg a topikális NSAID-adagolást az orálisnál (1, 2).

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-02-17

Az MIT kutatói a Matter folyóiratban számoltak be új felfedezésükről, ami egy RNS és DNS molekulák célba juttatására alkalmas kialakítású kapszula.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-02-03

Sertéseken már tesztelik azt a módszert, amellyel a kutatók elképzelései szerint szájon át bevehető kapszulával oldható meg akár az mRNS vakcináció is, írja a Qubit.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-01-21

Az új műszerek segítségével egyebek mellett az Alzheimer-kór és a cukorbetegség gyógyításában alkalmazható hatóanyagokat tudnak kifejleszteni, tájékoztatott a felsőoktatási intézmény.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2022-01-14

A 2021-es év legerősebb havi gyógyszerforgalmát hozta a november, a költés 51 milliárd forintot tett ki a támogatott vényköteles gyógyszerpiacon – derül ki a Hiflylabs Zrt. elemzéséből, amit a VG idéz.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2021-12-09

A görögszéna, cink és króm-tartalmú kapszula a vércukorszint megfelelő egyensúlyát biztosítja, amit önkéntes résztvevőkön végzett elővizsgálatokkal is alátámasztottak egy projekt során.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.