hirdetés
2021. április. 23., péntek - Béla.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 14
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2020-09-24

A fejlett országokban különösen sok beteg szenved a krónikus vénás betegség (KVB vagy Chronic Venous Disease/CVD) tüneteitől. A KVB akár a lakosság több mint 80%-át érintheti.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2020-04-29

Mától nemcsak a gyógyszerek, hanem a gyógyászati segédeszközök is rendelhetőek az EESZT-n keresztül – hangzott el az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2020-04-07

Az egész világon hiány alakult ki az egészségügyi védőfelszerelésekből, főleg a maszkok iránt nőtt meg a kereslet. Itthon heteken belül elindul a profi egészségügyi maszkok gyártása Hajdúböszörményben, közli a Magyar Nemzet.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2020-02-05

A kötszerek szén-nanoszálakból és szilikonból álló fedőrétege vérzéscsillapító hatású, és a sebhez való tapadást jelentősen csökkenti.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2019-07-29

A kutatók 75 ezer esetet vizsgáltak meg, és arra jutottak, a légitársaságok jellemzően nem tartanak gyerekeknek való gyógyszert a repülőgépek fedélzetén, írja a BBC nyomán a hvg.hu.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2017-11-09

Érzékeny és kiszolgáltatott betegkör számára lenne fontos, hogy a gyógyászati-segédeszközök (gyse) forgalmazása nagyobb hangsúlyt kapjon a patikákban. Ezzel a fordulattal a gyógyszertárak egészségközpont-jellege is erősödhetne, véli Feller Antal.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2017-03-21

A cukorbetegség egyik gyakori és súlyos szövődménye a lábszárfekély, ami a végtag amputációjának egyik vezető oka.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2016-03-11

Orvosokat és patikusokat ítélt két év és öt év közötti börtönre költségvetési csalás és vesztegetés miatt pénteken első fokon a Tatabányai Törvényszék. A vádlottak fiktív kötszerreceptekkel több mint egymilliárd forint támogatást vettek fel jogtalanul.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2015-01-30

A gyógyszertárban akut beteg-, sebellátás igénye is felmerülhet, de jellemzően a tanácsadás és az ehhez kapcsolódó termékajánlás dominál a mindennapos gyakorlatban.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2013-08-21

Szeptembertől hatályos a közforgalmú gyógyszertárak személyi minimumfeltételeit szabályzó rendeletnek azon passzusa, mely alapvetően befolyásolja a patikák működtetését. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Már az ókorban is alkalmazták: a csatákban szerzett sérüléseket, töréseket a nadálytő gyökeréből készült masszával kenték be a seb védelme és a gyógyulás gyorsítása céljából. Napjainkban hátfájás, ízületi fájdalom, húzódások és zúzódások kezelésre alkalmazzák.