hirdetés
2021. április. 14., szerda - Tibor.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 14
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2020-02-12

Dr. Dobson Szabolcs 2020. február 07-08-án a Gyógyszerészek zárt facebook csoportban felmérést végzett, amelyből kiderült, hogy a résztvevők kb. 94,5%-a évente egyszer vagy sosem használja az amúgy kötelezően tartandó és használandó gyógyszertári reagenseket.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2018-09-07

A mintákból leggyakrabban az antidepresszáns és epilepszia ellenes hatóanyagokat mutattuk ki – mondta a Sonline-nak Pirger Zsolt, a Balatoni Limnológiai Intézet csoportvezetője.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2018-08-30

A naptejek tengerekbe és tavakba jutó titán-dioxid-tartalma – nagy koncentrációkat elérve – az élővilágot veszélyeztetheti.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> szemvédelem
2017-06-15

A környezet változása, a számítógép- és monitorhasználat széles körű elterjedése miatt a szemszárazság ma népbetegségnek mondható. Az időben kezdett kezeléssel a súlyosabb szövődmények is megelőzhetők.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2017-02-13

A magas PM2.5 légszennyezettségű lakókörnyezet átlagosan 81 százalékkal növeli a kognitív hanyatlás rizikóját – derül ki egy friss kutatásból.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2016-11-18

Spanyol kutatók rájöttek, hogy az anyatej képes megvédeni a csecsemőt a légszennyezés káros hatásaitól – számol be az almapatika.hu.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2016-03-22

A felmelegedésben szerepet játszó károsanyag-kibocsátás emberek millióinak életét rövidíti meg. Ezt kerülhetnénk el, ha kevesebb húst, ellenben több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanánk – derül ki az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) közölt tanulmányból az MTI értesülése szerint.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2016-01-08

A környezetszennyezés is felelős a baktériumok antibiotikum-rezisztenciájának növekedéséért, azonban az epesavakat átalakító bélbaktériumok pusztulása végzetes lehet.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2015-10-07

A Nature Communications tanulmánya bemutatja, milyen mechanizmus állhat a koktél-hatás hátterében, amikor egyenként nem toxikus mennyiségű xenobiotikumok együttes adása súlyos következményekkel járhat.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2015-09-15

Az utóbbi években a fejlett országok mellett a fejlődő országokban is nő a táplálékallergiások száma – írja dr. Polgár Marianne a Medical Tribune cikkében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Már az ókorban is alkalmazták: a csatákban szerzett sérüléseket, töréseket a nadálytő gyökeréből készült masszával kenték be a seb védelme és a gyógyulás gyorsítása céljából. Napjainkban hátfájás, ízületi fájdalom, húzódások és zúzódások kezelésre alkalmazzák.