hirdetés
2021. március. 07., vasárnap - Tamás.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2019-03-28

Ír és angol kutatók együttműködésének eredménye az a hamarosan engedélyezésre kerülő mikrotű, amely számos alkalmazás során felválthatja a kisgyerekek által rettegett hagyományos injekciókat.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-03-08

Az SGLT-2 szerek biztonsággal alkalmazhatóak a 2-es típusú diabetesz kezelésében, de figyelni kell a diabetikus ketoacidózis rizikófaktoraira és atipikus eseteire.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-02-24

Az Egyesült Államokban február eleje óta receptre felírható és beszerezhető az inzulin porinhalációs készítménye, az Afrezza, amely megkönnyítheti a cukorbetegek mindennapos kezelését.

#4
PharmaOnline
2014-10-15

A még kísérletes stádiumú tűkapszula a parenterális gyógyszeralkalmazás ígéretes perorális alternatívája. A gyomorban lebomló kapszulából szabaddá váló miniatürizált tűrendszer közvetlenül a gyomor- és bélfalba fecskendezi a bioaktív makromolekulákat, majd a béltraktuson áthaladva kiürül a szervezetből.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításával 2021. január 1-től az elsőfokú közigazgatási hatósági eljárások alapvetően illetékmentessé váltak. Ennek következtében – a törvény 1. számú mellékletében felsorolt néhány speciális esettől eltekintve – nem kell megfizetni a 3000 forintos eljárási illetéket az ügyintézés során.

Dr. Csupor Dezső szakgyógyszerész, gyógynövénykutató írása nem a lehetséges "ötleteket" mutatja be, hanem a már elfogadott kezelési módszereket, ajánlásokat.