hirdetés
2022. augusztus. 11., csütörtök - Zsuzsanna, Tiborc.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 86
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-07-08

A fájdalom- és lázcsillapítók a leggyakrabban alkalmazott gyógyszerek közé tartoznak. Nincs ez másként a nyaralások, utazások alkalmával sem. Mit ajánlhat a gyógyszerész?

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-05-11

A fájdalomcsillapító-túlhasználat által okozott fejfájás, amikor a betegnek legalább három hónapon át havi legalább 15 napon fáj a feje, miközben túlzásba viszi a gyógyszer szedését, írja a Telex.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-03-04

Akut mozgásszervi panaszoknál a topikális nem szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID-ok) alkalmazását számos szakmai szervezet támogatja, amelyek biztonságosabbnak és jobban tolerálhatónak ítélik meg a topikális NSAID-adagolást az orálisnál (1, 2).

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-02-18

A lázcsillapító hatóanyagok többsége „alulról” korhatáros karikákkal rendelkezik. Míg a metamizol megfelelő gyógyszerformában megszületéstől adható, addig a paracetamolos és ibuprofenes szerek 3 hónapos kortól alkalmazhatók csak. Az acetilszalicilsavas készítmények használatával pedig meg kell várni a 12 évet.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-01-21

Semmilyen evidencia nem igazolja azt, hogy a nem szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID) szedését kerülni vagy abbahagyni kellene a Covid-19-pandémia miatt. Ma már ezt kohorsz vizsgálati eredmények is alátámasztják.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2021-08-06

A terhesség alatti láz- és fájdalomcsillapítás biztonságosnak tartott hatóanyaga az egyik leggyakrabban alkalmazott gyógyszervegyület a paracetamol. A közelmúltban végzett epidemiológiai vizsgálatok eredményei némi óvatosságra hívják fel a figyelmet.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2021-06-25

A Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) vegyészmérnökei kidolgoztak egy egyszerű eljárást a hidrofób gyógyszerek tablettákba és kapszulákba történő beépítésére, írja a Mandiner.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2021-06-11

A fájdalomcsillapító hatóanyagok koffeinnel való kombinációja fokozza az elérhető analgetikus hatást, az ibuprofen mellett adagolt koffein hatásosságát több klinikai vizsgálat is bizonyítja.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2020-12-22

A torokgyulladás kezelésében eredményesen alkalmazhatók azok a garat területén használt spray-k, illetve szopogatótabletták, amik nem szteroid gyulladáscsökkentő szert tartalmaznak.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> Kreditpontos képzés gyógyszertári asszisztenseknek
2020-09-24

A fájdalomcsillapító gyógyszerek a leggyakrabban keresett és expediált gyógyszerek közé tartoznak. A fájdalomcsillapításra alkalmazható hatóanyagok skálája széles, egy adott hatóanyag készítményei különféle gyógyszerformákban, változatos márkanevek alatt kerülnek forgalomba.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az édeskömény Dél-Európában és a Földközi-tenger mellékén őshonos, az ókor óta emésztési panaszok enyhítésére használt gyógynövény, amit fűszerként és élelmiszernövényként is hasznosítanak.