hirdetés
2022. szeptember. 24., szombat - Gellért, Mercédesz.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 24
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> Hungaropharma hírek
2022-08-26

Idén ősszel hatodik alkalommal szervezi meg éves, nagyszabású szakmai rendezvényét a Hungaropharma. A szeptember 12. és 16. között zajló grandEXPO-ról Füzesi Judit, a Hungaropharma Kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese beszélt lapunknak.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-06-29

Nemzetközi workshopot tartottak a Semmelweis Egyetem Laboratóriumi Medicina Intézetében a populációs gyógyszerkinetikai modellezésről és a gyógyszeres terápia individualizálásáról. A workshop előadója Michael N. Neely volt.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-06-23

A virágzó rózsák és levendulák mellett egészségmegőrző előadásokkal is várják a látogatókat a hétvégén a levendula és rózsa napokon Szegeden az egyetemi füvészkertben.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-01-18

Pár héten belül a klinikai tesztfázishoz érhet a Moderna omikron variáns elleni, specifikus Covid-vakcinája, a kész oltás már márciusban a hatóságok elbírálására várhat, írja a hvg.hu.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-01-06

Fémionok és fémvegyületek szerteágazó kémiai sajátságait és biológiai szerepét, gyógyászati alkalmazásának lehetőségeit vizsgálták a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE).

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2021-10-21

Ahogy elkezdődik a fűtési szezon, rendszerint megnő a lakott területeken a szmog. Ez az egészséges emberek légzőszerveit is megterheli, a tüdőbetegek, köztük is a COPD-vel élők számára pedig fokozott kockázatot jelent.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2021-06-24

Egészségmegőrző előadásokkal is várják a látogatókat a hétvégén a levendula és rózsa napokon Szegeden az egyetemi füvészkertben, tájékoztatta Németh Anikó igazgató az MTI-t.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2019-08-15

A grépfrút az élelmiszeripari felhasználásán túl a gyógyászatban is helyet kap: a belőle nyert grépfrútmagkivonat belsőlegesen és külsőlegesen egyaránt használható.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2019-05-07

Az Európai Gyógyszerügynökség emberi felhasználásra szánt gyógyszereinek bizottsága áprilisi üléséről az OTSZ Online számol be.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2019-01-29

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) emberi felhasználásra szánt gyógyszereinek bizottsága (CHMP) decemberi üléséről az OTSZ Online számol be.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.