hirdetés
2023. február. 07., kedd - Tódor, Rómeó.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 175
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-02-06

Dr. Németh Alíz, a Hepatológiai Központ hepatológusa, gasztroenterológus szerint számos félreértés és kérdés merül fel a hepatitisz C kapcsán, amelyeket érdemes tisztázni.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-01-02

Ha felismerjük, mi a személyes motiváció a drogfogyasztás mögött, a prevenció is hatékonyabb lehet, mondta a Forbes magazinnak Zacher Gábor toxikológus.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-12-31

A 2023–2025. évekre vonatkozó oltóanyag-beszerzésekről jelent meg rendelet a Magyar Közlönyben, jelzi az InfoStart.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-09-20

A Boston University kutatói az American Journal of Epidemiology folyóiratban közölték elemzésüket, melynek eredményei szerint egy hepatitis C kezelésére használt direkt ható antivirális szer kombináció hatásosnak mutatkozott PTSD kezelésében, közli a MedicalOnline.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-09-06

Szeptembertől már hazánkban is nyolc nagyvárosban és tiz plazmaközponttal várja a vérplazmaadókat a világ egyik vezető plazmahálózata, a BioLife, mely a Takeda biogyógyszerészeti vállalatcsoport tagja.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-07-18

A krónikus májbetegségek kialakulásához számos életmódbeli tényező is hozzájárul, ezért Németh Alíz, a Hepatológiai Központ hepatológusa, gasztroenterológus szerint nyáron sem árt a felelősségteljes hozzáállás.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-06-17

A herpeszvírusok népes családja több mint 200 herpeszvírust ölel fel, köztük 8 olyat is, amik képesek az embereket megbetegíteni. Bárányhimlő, övsömör, Pfeiffer-féle mirigyláz és rosszindulatú daganatok egyaránt szerepelnek a herpeszvírusok okozta kórképek között.

2022-05-22

Újabb 34 beteget azonosítottak, így az érintettek összesített száma már 197. Tizenegy gyermeknél vált szükségessé májátültetés. A májgyulladások kóroki háttere továbbra sem ismert; a vezető hipotézis még mindig az adenovírus fertőzés.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-02-02

A rendszeres alkoholfogyasztásnak számos egészségromboló hatása van, amelyek közül a májkárosodásra hívja fel a figyelmet dr. Németh Alíz, a Hepatológiai Központ hepatológusa, gasztroenterológus.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-01-19

A védőoltás ugyanazon a technológián alapul, mint például a Hepatitis B elleni védőoltás is. Egy adagot nagyjából 1,5 dollárból lehet legyártani, derül ki a hvg.hu összeállításából.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.