hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2019-09-18

A SzeddViddVédd program legfőbb üzenete, hogy ne tároljunk otthon lejárt vagy szükségtelenné vált gyógyszereket, hanem vigyük vissza őket a gyógyszertárba.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2019-08-12

Az 50 év alatti, halláskárosodással élő embereknél jóval nagyobb a helytelen alkohol- és gyógyszerhasználat előfordulása, írja a Napidoktor.hu.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-07-04

A gyógyszerfejlesztés során végzett klinikai vizsgálatok korlátozott betegszámmal, rövidebb ideig, kontrollált körülmények között folynak. Ezért a gyógyszerfejlesztés időszaka alatt a ritka vagy későn kialakuló, vagy csak bizonyos betegcsoportokra jellemző mellékhatások és kockázatok nem kerülnek felszínre, vagy csak később szerzünk róluk tudomást.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2014-01-07

A brit statisztikák szerint a gyógyszerek akár 50 százalékát nem megfelelően szedik a betegek, és más országokban is hasonlóak a tapasztalatok. Mivel az adherencia növelése egyértelműen jobb terápiás eredményeket von maga után, alapvetően fontos a befolyásoló tényezők javítása.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2013-11-28

Felfüggesztette forgalmazását és megtiltotta 12 éves kor alatti alkalmazását a gyógyszerügyi hatóság az Aspirin Plus C pezsgőtabletta, az 500 mg-os Aspirin tabletta, valamint az Alka-Seltzer 324 mg pezsgőtabletta bizonyos korábbi tételeinek.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2013-07-22

Internetes gyógyszerforgalmazás: tisztában vagyunk a lehetőségekkel és a veszélyekkel? Pro és kontra érvek. Fittler András több éve kutatja a témát. 

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2012-08-24

A gyógyszerek biztonságosságát növelő, a mellékhatás-bejelentések hatékonyabb kezelését és a mellékhatások megelőzését szolgáló rendelet lépett életbe – közölte az egészségügyi államtitkárság.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Egészségügyi Közlöny november 26-án megjelent 19. számában tette közzé az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a FoNo VII-2/2019. számú közleményét a Szabványos Vényminták VII. kiadásának módosításáról.