hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2019-01-10

A terepi alkalmazások szerint jól használható az ebola, a Lassa-láz és a malária szűrésére a fél órán belül eredményt mutató gyorsteszt.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2018-12-01

Időben felfedezve, s folyamatos gyógyszerelés mellett a HIV krónikus betegséggé szelídíthető. December 1-je az AIDS Világnapja.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2018-11-08

Mintegy 2,4 millióan halhatnak meg a több antibiotikumnak is ellenálló, szuperbaktériumok okozta fertőzésekben Európában, Észak-Amerikában és Ausztráliában 2050-ig.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2017-01-25

A fertőzések kórokozóinak identifikálása, antibiotikum-érzékenységének meghatározása rutinesetben 24–72 órát is igénybe vehet. Ez alatt a klinikus empirikusan kezel a feltételezett patogén ellen, a helyi epidemiológiai adatok ismeretében.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-04-01

Beutaló, recept és laboratóriumi vizsgálatok nélkül már otthon is kivitelezhetők az allergiatesztek. Az Imutest allergiatesztek az allergiás reakció kulcsmarkerének, az összes-, illetve a specifikus IgE-szint meghatározására szolgálnak. A gyógyszertári forgalomba kerülő, ujjbegyvérből elvégezhető gyorstesztek segítségével az allergiás reakció jelenléte igazolható, illetve a fűpollennel, poratkával, macskaszőrrel és -hámmal, tejfehérjével vagy tojásfehérjével szembeni allergia mutatható ki. 

#6
PharmaOnline
2014-12-10

A gyerekek tervezett általános kényszerdrogtesztjének szakmai megalapozottságát vette vizsgálat alá a Népszabadság: megnézték, mit, miből, mivel, mennyiért, s hogyan lehet kimutatni?

#7
PharmaOnline
2014-11-24

Korponay-Szabó Ilma kutatóorvossal, a lisztérzékenység-gyorsteszt fejlesztőjével – aki e munkájáért a közelmúltban díjat is kapott – közöl interjút az MNO.

#8
PharmaOnline
2014-10-15

Három kutatót jutalmaztak idén a L'Oréal és az UNESCO A nőkért és a tudományért elnevezésű, 11 ezer eurós ösztöndíjával.

#9
PharmaOnline
2013-11-05

Egyre gyakoribb trend az öngyógyítás és az öndiagnosztizálás. Ma már az interneten keresztül is komplett „minilaborokat” vásárolhat bárki.  A kényelmes, egyszerű és gyors tesztek által nyújtott információ mégis sokszor téves állapotfelméréshez, öndiagnózishoz vezethet. 

#10
PharmaOnline
2013-11-05

Önellenőrző gyorstesztek: diagnosztika a beteg kezében- Öndiagnózis otthon? 

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Köztudott, hogy az alkohol kis mennyiségben izgalmi állapotot okoz, nagyobb mennyiségben álmosít, de miért éppen a sör az, amit a legtöbben a relaxálás italának tekintenek?