hirdetés
2017. február. 21., kedd - Eleonóra.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 79
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2017-02-20

Február elsejétől hat új hatóanyag már szerepel a tételes finanszírozási listán, kilenc készítmény a remények szerint március elsejével jelenhet meg a gyógyítás normál palettáján.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2017-02-15

A tanulmány által felsorolt hiányosságok évek óta ismertek a gyógyszerellátásban dolgozó szakemberek előtt, írja blogján a HGYSZ az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index gyógyszerellátást érintő megállapításairól.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2017-01-02

2017-ben folytatódik az egészségügyi dolgozók béremelése: az ápolók bére 2019-re átlagosan 65%-kal, a szakorvosok és szakgyógyszerészek bére két év alatt 207 ezer forinttal emelkedik.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2016-11-18

Magyarországon az egyik legalacsonyabb a nettó gyógyszer-közkiadás mértéke, ami azt is jelenti, hogy az egészségügy nem prioritás – olvasható a Weborvoson.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2016-10-14

Újra kell gondolni a finanszírozást, meg kell teremteni a kasszák közötti átjárhatóságot, valamint a diagnosztika finanszírozásának újraértelmezése is prioritás lehetne – hangzott el a többi közt a Medical Tribune által szervezett, Útban című konferencia délutánján.

#6
PharmaOnline
2016-09-30

Nyílt levélben fordult Lázár Jánoshoz a Betegszervezetek Országos Szövetsége és a Magyar Rákellenes Liga, jelezve: késik annak a rendelettervezetnek a kihirdetése, amely tizenöt új, innovatív gyógyszer támogatásba történő befogadásáról szól.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2016-09-12

Mint az a Grandexpo hétvégi konzultációján kiderült, itt az ideje annak, hogy a makrogazdaság által az elmúlt évtizedekben gyakorta „rángatott” gyógyszertámogatás kérdése ismét az „asztalra” kerüljön, miközben arra is válaszolni kell, hogy mennyit költhet e célra az ország.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2016-06-20

Június 13-án elfogadta a parlament a 2017. évi központi költségvetést. A kamara honlapja közzé teszi a gyógyszertárakat érintő legfontosabb tételeket.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2016-04-27

Gyógyszertámogatásra jövőre 247 milliárd forintot szánnak a javaslat szerint, ez 16 milliárddal több az ideinél. A gyógyszertárak támogatására jövőre is  3,6 milliárd forint juthat.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2016-04-22

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) határozottan visszautasítja az Index „Magyarország leggonoszabb intézménye, ahol rákosokon spórolnak” című cikkében megjelenteket – írják a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Előfordul, hogy olyan emberek, akikről feltételezhető, hogy kémiából legalább kettest kaptak az általános iskolában és a középiskolában, épp a lényeget nem értik.

Év elején lépett hatályba a felvásárlásokat és a versenyjogi kártérítési igények érvényesítését alapjaiban módosító szabályozás, amelynek a felvásárlásokkal kapcsolatos főbb újdonságait ebben a bejegyzésünkben tekintjük át.