hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2018-02-12

Egy autoimmun gluténérzékenységgel rendelkező esetében élethosszig gluténmentes étkezést kell tartani, ezért a bevásárlás, főzés, a konyhai eszközök használata és az alapanyagok tárolása során is több mindenre oda kell figyelni.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2016-08-24

Léteznek ehető virágok és magyaros vegakonyha? Lehet, hogy nem hizlal a rizs? Augusztus 27-28-án Budapesten a 20. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL táplálkozási szakemberek előadásait, ételkóstolókat, vegán főzőversenyt, öko- és bio szemléletű termék-bemutatókat kínál.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2016-07-20

Július 20-tól megszűnik a különleges táplálkozási célú élelmiszerek kategóriája. Nem kell bejelenteni, ha gluténérzékenyeknek szánt élelmiszert kívánnak forgalmazni.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2016-02-03

A Patika Egészségpénztár tagjai tavaly is leginkább a maguk és családjuk gyógyszerkiadásainak fedezésére használták egészségpénztári megtakarításukat.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2014-08-27

A vegán életmódról, a nyers táplálkozásról és a gluténmentes étrendről is szó esik a 13. Vegetáriánus Fesztiválon Budapesten.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2013-10-03

Az étrend-kiegészítőknél sokszor nem csak a bizonyítékokon alapuló kutatások hiányoznak, hanem a termékfelelősség, a kontrollmechanizmusok, így a biztonság is. Az etikátlan cégek ellen lép fel a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete. 

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2013-07-11

 Mostanában gyakran hallhatunk „gyógyszertárban” is beszerezhető növényi porokról. A „kofák tudománya” immár bevonult a „gyógyszerészi gondozás” tárgykörébe is.

#8
PharmaOnline
2013-07-03

A legnagyobb katasztrófa, ami az emberiséggel az elmúlt tízezer évben történt a mezőgazdaság kialakulása – mondják egyes biológusok és paleopatológusok. 

#9
PharmaOnline
2013-04-04

Az alapellátók és a gyógyszerészek közötti párbeszédről Dr. Zolnay Krisztával, a szegedi Kígyó Patika vezetőjével. 

#10
PharmaOnline
2013-01-02

Miközben a betegek hatékony terápiája szempontjából nagyon fontos és hasznos lenne az alapellátók és a gyógyszerészek közötti párbeszéd, manapság ritka kivételnek számít a rendszeres együttműködés. Dr. Zolnay Kriszta, a szegedi Kígyó Patika marketing végzettségű gyógyszerész vezetője ezúttal az alapellátásról beszél – más szemszögből.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az interneten számos "jó tanácsot" találunk arra az esetre, ha szívroham gyanúja áll fenn. Ezek nagy része ártalmatlan butaság, egészen addig, míg nem késleltetik a szakszerű ellátást.