hirdetés
2020. szeptember. 30., szerda - Jeromos.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Pharma Tribune 7. évf. 1. szám
PharmaOnline >> pharmaonline >> Továbbképzés
2020-03-19

Az időjárás szélsőségessé válása és a globális felmelegedés számos egészségügyi problémát is magával hoz, legyen szó akár szív- és érrendszeri kórképekről, allergiás panaszokról vagy fertőzésekről.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> intoleranciák
2019-07-12

A globális felmelegedéssel az allergén növények elterjednek, a pollenszezon pedig hosszabbá válik, ennek hatására egyre többeket érintenek az allergiás megbetegedések, írja a Magyar Nemzet.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2019-05-03

Egy új kutatás bizonyította be, hogy a globális felmelegedésnek is komoly szerepe van az antibiotikumoknak ellenálló baktériumok megjelenésében és terjedésében, írja a szmo.hu.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2019-04-15

Gyorsan terjedhetnek Európa északi részei felé a trópusi betegségeket, köztük a csikungunya- és denguelázat, az agyhártyagyulladást hordozó kórokozók a globális felmelegedéssel.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2019-04-01

Világszerte egymilliárd ember válhat a betegségterjesztő szúnyogok új áldozatává az évszázad végéig a globális felmelegedés nyomán – figyelmeztetnek a kutatók.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2016-05-13

Ha védőoltásokkal nem állítható meg a fertőzés terjedése, a járvány globálissá is válhat, közli a HáziPatika.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2016-03-22

A felmelegedésben szerepet játszó károsanyag-kibocsátás emberek millióinak életét rövidíti meg. Ezt kerülhetnénk el, ha kevesebb húst, ellenben több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanánk – derül ki az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) közölt tanulmányból az MTI értesülése szerint.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2016-02-01

Az olimpia miatt nagy a valószínűsége, hogy a turisták behurcolják Magyarországra a Zika-vírust, de jóval több okunk van az influenzától tartani – idéz egy infektológust a Világgazdaság.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A költségvetési törvény megjelenését követően minden évben megvizsgáljuk azokat a tételeket, melyek a gyógyszerellátás számára jelentőséggel bírnak.