hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2018-12-13

Dr. Pál Csaba és kutatócsoportja, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontjának munkatársai egyedülálló vizsgálóeljárást dolgoztak ki, amely a baktériumok evolúciós alkalmazkodásának modellezésével alkalmas arra, hogy már a gyógyszerfejlesztési fázisban előre jelezze az új antibiotikumokkal szembeni, várható rezisztenciát.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2018-02-12

A Himalája délkeleti lábainál találták meg genetikai vizsgálatok alapján minden citrusféle eredetét, számolt be egy nemzetközi kutatásról a BBC News.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2017-04-24

A globalizáció, a nemzetközi turizmus nyomán egy sor olyan betegség is felütötte a fejét Európában és Észak-Amerikában, melyek korábban csak elszigetelt járványokat okoztak a Föld távoli, egzotikus tájain.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2017-03-15

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából Kossuth Nagydíjat, Kossuth- és Széchenyi-díjakat, valamint Magyar Érdemrendeket adott át a Parlamentben.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2016-03-22

A felnőttkori szellemi aktivitás különösen előnyös azoknál, akik genetikailag prediszponáltak az Alzheimer-kórra.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2016-01-15

A precíziós gyógyszerkutatásban is nyithatnak új utakat azok az eredmények, amelyeket a sejtek nagyfelbontású térbeli vizsgálatára alkalmas rendszermikroszkópia területén ért el Horváth Péter bioinformatikus kutatócsoportja.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2015-10-14

A DNS metilációs mintázata alapján 70 százalékos pontossággal kimutatható, hogy egy férfi hetero- vagy homoszexuális irányultságú-e.

#8
PharmaOnline
2013-02-19

Mi lesz a tudattal a halál után? Van-e szabad akarat, ha az elme működésének nagy része tudattalan? Milyen bélbaktériumok szükségesek a memória megfelelő működéséhez? 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az összes vény nélkül kapható láz- és fájdalomcsökkentő, gyulladáscsökkentő nagyjából azonos módon hat, ezért ezeket ne vegyük be egyszerre.